דופק ומאמץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דופק ומאמץ
    סיון
    15/07/2008

שלום רב, אני בת 27 ולאחרונה עשיתי בדיקות דם שיגרתיות. יש לי תת פעילות של בלוטת התריס ותוצאותיו הראו 6.29. כמו כן בבדיקה נמצא אצלי CPK ברמה של 202, שלא נמצא בבדיקות קודמות. בנוסף, יש לי מחסור ב -B12 שגם כן לראושנה הופיע. לכן אני מבקשת לדעת, כיצד ניתן להוריד את רמת ה CPK והאם יש לסטייתו קשר ל TSH. לגבי המחסור ב -B12 אין לי מושג מאין הגיע כי אני מאוד מאוד אוהבת בשר. אני אשמח לדעת כיצד משפרים את תוצאות הבדיקה שיעשו לי בעוד 3 שבועות וכן מהי רמת הדופק המומלצת עבורי במאמץ לנוכח ה CPK. יש לציין שגובהי 1.67 ומשקלי 77.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דופק ומאמץ

הוספת תגובה

• 60 שניות על אוטואימוניות

ד''ר גל דובנוב-רז
    17/07/2008

תת פעילות של בלוטת התריס (היפותירואידיזם) בנשים צעירות לרוב נובעת מנוגדנים אשר הגוף מייצר (בטעות) כנגד בלוטת התריס שלך. לעתים מחלות אלו מלוות בנוגדנים נוספים כנגד רקמות אחרות - למשל תאים מסויימים בקיבה הנקראים תאים פרייטליים. תאים אלו מיצרים חלבון גדול העוזר בספיגת B12, ובנוכחות אותם נוגדנים, התאים נהרסים, החלבון לא מיוצר, והויטמין לא נספג. יתכן וזו הסיבה למחסור בו, ולכן יש לבצע בדיקות דם לאיתור מצבים אוטואימוניים נוספים, כגון אותם נוגדנים לתאים הפריטליים וכמובן גם צליאק. רופא המשפחה יוכל לעזור לך בכך.
    CPK הוא חלבון המופרש מתאי שריר ומייצג הרס שלהם- כגון לאחר מאמץ אך גם במצבי היפותירואידיזם. הרמה שצינת גבולית-גבוהה, ויתכן ואיזון פעילות הבלוטה יגרום לירידת הערך.
    לקראת הבדיקה הבאה המנעי מכל פעילות, חבלה או זריקה למשך 2-3 ימים קודם לכן.

מבחינת פעילות - כל דבר אשר אינו מכאיב או מעייף מדי - זה בסדר. הליכה היא הפעילות הפשוטה ביותר, הבטוחה ביותר וכנראה גם הזולה ביותר. תהני!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי רמת ה CPK

ערן מנגל פיזו
    20/07/2008

שלום לסיון- יש כאן כמה תחומים שמתערבבים להם . רמת ה CPK מעידה על נזק שרירי אבל ברמות שציינת עושה רושם שמדבר בתגובה נורמאלית למאמץ, בדרך כלל כ 24 שעות לאחריו. לא ניתן להוריד אתה CPK והדבר יקרה עם מנוחה אבל לא נראה לי מדבריך שיש כאן סיכון מיוחד. אפשר להתאמן ב 20 פעימות מתחת לדופק שאת רגילה למשך יומיים –שלשה ואז לחזור לאימונים רגילים.
    בברכה, ערן מנגל, פיזויתרפיסט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לשניכם, עזרתם לי מאוד.

סיון
    21/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו