כאבים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים
    מתאמנת
    17/07/2008

שלום, אני מתאמנת במכון כושר במשך חצי שנה 3 פעמים בשבוע אימוני כוח. בזמן האחרון התחלתי לחוש כאבים בכל השרירים שעליהם אני מפעילה התנגדות, אך זהו אינו כאב של התכווצות כלומר לא נתפסו לי השרירים, התחושה היא כמו כאב לאחר עמידה מרובה או הליכה מרובה ברגלים. מה עלי לעשות? להפסיק את האימונים לתקופת מנוחה? ממה נובע הכאב לדעתכם? יש סיכון בריאותי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים

הוספת תגובה

• DOMS?

ד''ר גל דובנוב-רז
    17/07/2008

ברוכה הבאה לעולם חדר הכושר....
    אם העלית את נפח המאמץ (משקל, חזרות) טרם הופעת הכאבים, ואם הכאב מופיע ביום-יומיים שאחרי הפעילות, מדובר בכאבי-שירים-מאוחרים, או delayed onset muscle soreness( DOMS. אין בכך נזק ידוע, אולם אי הנעימות עלולה להפריע. ניתן להפחית מעט מהמשקל/כמות חזרות כדי להמנע מכך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

מתאמנת
    17/07/2008

תודה רבה. האם עלי להפסיק להתאמן עד שהכאבים יחלפו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא, רק להפחית עומס

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    18/07/2008

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו