אליפטיקל לגילאי 50+ וכאב גב תחתון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אליפטיקל לגילאי 50+ וכאב גב תחתון
    משה
    22/07/2008

בן 57 בריא מאד בכל בד"כ. מזה כחצי שנה אני עושה אליפטיקל בבית, 6 ימים בשבוע, כ 4 ק"מ ליום בממוצע ברציפות, כ 18 קמ"ש, דרגת קושי בינונית. לא עשיתי ואינני עושה פעילות גופנית אחרת. לפי בדיקות מצב השדרה שלי במצב שחיקה ממוצעת לגילי. פעילות זו נוחה לי מאד ומעוניין להמשיכה. מזה כחודש חש לחץ קל בגב תחתון במשך פעילות זו. בשבוע האחרון הלחץ הקל נמשך גם לאחר הפעילות הזו. שאלות: - האם לעשות הפסקה בפעילות וכמה? מהי האינדיקציה להפסיק/להמשיך הפעילות? - האם למתן המספרים לעיל, ואם כן מהם המספרים שכדאי לי להתאמן בהם ? - מעוניין להוסיף פעילות כח כללית. אני קורא שזה 3 סטים כ 10 חזרות לסט 3 פעמים בשבוע: היכן (רצוי באינטרנט) מוצא הנחיה לגבי תוכן 3 סטים אלה? היכן מוצא הנחיה לפעילות כח המיוחדת לגב תחתון? מתנצל על ריבוי השאלות. תודה מראש, משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נ.ב.

משה
    22/07/2008

ב 10 שנים אחרונות היתה לי פעמיים היתפסות שריר גב (לומבגו, לא אישיאס). האחרונה לפני מספר שנים. האם לכן ובכלל: - חשוב שאעבור בדיקה אורטופדית עדכנית ? - אם כן, עד קבלת תוצאות מהאורתופד (מספר שבועות בד"כ) להמשיך אליפטיקל וכמה? מדגיש 1. כללית טוב לי מאד עם פעילות האליפטיקל. 2. למרות כותרת ההודעה, התופעה הנוכחית אינה כאב אלא לחץ קל. אגב, ה bmi שלי 26 . משה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נסה לגוון

ד"ר דובנוב-רז
    22/07/2008

אחרי חצי שנה של פעילות כל כך דומה, ובעלת אופי סטטי לגב - למה שלא תגוון קצת? המטרה היא להפעיל את השרירים בדפוס שונה מעט. הליכה בחוץ או שחיה הן דוגמאות. כדאי להחליף כמה מימי האליפטיקל בהליכה בחוץ. אימונים בחדר הכושר גם הם רעיון טוב, והמדריך שם יעזור לך. האינטרנט לא יספק את ההנחייה הנכונה לך, ולא יפקח על טווח תנועה מלא ותנועות נכונות...אגב, סט אחד בלבד זה מספיק, אין צורך לבצע שלושה. תהנה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו