מסתם דו עלי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מסתם דו עלי
    שי מ.
    23/07/2008

אני נולדתי עם מסתם דו עלי ולא ידעתי על זה עד גיל 16 כשבצו ראשון הרופא אמר שהוא שומע שירשור ושלח אותי לעשות אקו לב. כמו שהבנתי זה לא מגביל בשום צורה אבל הרופא ביום סיירות שהלכתי אליו והקרדיולוג אמרו לי שספורט בצורה קיצונית למשך תקופה ארוכה יכול ליפגוע בי בשלב יותר מאוחר, הנקודה היא כזאת אני מרגיש שהרופאים בצבא לא כזה מבינים גדולים בנושא ובגלל זה רציתי לשאול רופא ספורט שבטח יצא לו להכיר מלא מיקרים כמו שלי לאו דבקה בצבא אלא כל סוג ספורט שמביא את הספורטאי להרבה מצבי מאמץ קיצוניים, מה שאני רציתי לשאול זה האם זה באמת כל כך משמעותי שזה יכול לגרום לי לבעיה בלב אם אני אלך לסיירת שבה עושים פעילות קיצונית כמו מטכ"ל / שלד"ג / יעל סתם לדוגמה למשך כל השירות 3-4 שנים או שהצבא פשוט מעדיף לקחת אחרים כי אם כבר יש לו אחרים שרוצים בלי מסתם דו עלי אז עדיף?. אני אודה לכם ממש אם תעזרו לי כי אני קצת שבור מכל הנושא הזה תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מסתם דו עלי

הוספת תגובה

• שתי תשובות

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    24/07/2008

ראשית, לצבא יש מערך רפואי של עצמו. אנו יכולים להמליץ הרבה דברים, אולם בסופו של דבר הרופא הצבאי הוא המחליט.
    שנית, לגבי מסתם דו עלי: חשוב מאוד לדעת מה רואים באקו במבנים סמוכים של הלב. עמדת ועדה גדולה אשר התכנסה בארה"ב בשנת 2005 ודנה בנושא, היא כי כעקרון, מסתם אאורטלי דו-עלי, ללא הרחבת קשת האאורטה (העורק הראשי היוצא מהלב ומזין את כל הגוף, את זה רואים בתשובת האקו) - אינו מהוה מגבלה לפעילות ספורטיבית, אפילו ברמה תחרותית. חשוב לבצע מעקב אצל קרדיולוג + ביצוע בדיקות אקו תקופתיות כדי לראות שאכן קשת האאורטה ממשיכה להיות תקינה ולעמוד על תפקוד המסתם באופן תקופתי.
    נשמח לראותך, עם תשובת אקו מפורטת, ולתת המלצה בנידון - אך הצבא קובע בסוף...
    כל הכבוד על רוח הלחימה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו