שלום יש לי שאלה בנוגע לאוכל שצריך ל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום יש לי שאלה בנוגע לאוכל שצריך ל
    אופיר כהן
    24/07/2008

שלום! לפי התגובות האחרות הבנתי שזה אתר טוב שעונה ללשאלות אז רציתי לשאול שאלה.. אני בן 14 ואני די בינוני בגובה. אז רציתי לשאול מה הדברים החשובים ביותר שתריך לעשות כדי לגבוהה. איזה אוכל כמה שעות שינה מומלץ לישון. ראיתי אתרים שמחשבים גובה לפי ממצוע אבל לא נראה לי כל כך טוב כי ממוצע של כל האוכלוסייה אז אין לזה כמעט הקשר אלי. אשמח לתשובה. תודה! אופיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כל הכבוד אופיר!

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    24/07/2008

כל הכבוד שאתה יודע להבדיל בין ממוצעי האוכלוסיה לבין גופך הפרטי. זה מאוד נכון. כעקרון, הגובה הסופי נקבע באופן גנטי ומתוכנת מראש, ואנו לא יכולים לעודד את הגביהה. לעומת זאת, מחלות שונות או תת תזונה עלולת לפגוע בהשגת מלוא הפוטנציאל. לכן - תזונה נבונה ובריאה, פעילות גופנית סדירה ושינה ערבה הן מתכון טוב להשגת הגובה הסופי. על התזונה לכלול ירקות ופירות (לגילך - 5 סה"כ ביום לפחות!), דגנים מלאים, בשר בקר/הודו ו/או קטניות כמקורות ברזל, ו-3 מוצרי חלב ביום. מבחינת השינה - 9 שעות הן המספר המומלץ לילדים ונוער. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה! אבל יש לי עוד שאלה בנושא

אופיר כהן
    24/07/2008

תודה! יש לי עוד שאלה אבל בנושא אחר.. מכשהייתי בגן התחלתי להתעסק בג'ודו.. עד כלפני שנ הפסתי ולאחר מכן הרגשתי כאבי תופת בברכיים.. לאחר תקופה כשניסיתי קצת לשחק כדורגל זה עבר לי .. ובתקופה האחרונה הכאבים בברכיים חזרו אלי.. הלכתי לאורטופד אבל הוא לא ידע איך לאבחן את זה. אפילו לפני שאני סתם יוצא לסיבוב אני צריך לעשות חימום כי אם לא יש לי כאבים.. מה אפשר לעשות בנוגע לזה.. אהה ועוד שאלה האם מאמץ מוגבר מפחית את הגביהה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האמת זה שתי שאלות...

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    27/07/2008

1- צריך בדיקה גופנית, אתה מוזמן גם לבוא אלינו אם אתה באזור. גם אם לא נדע בדיוק מה זה כן, לפחות נוכל לומר מה זה לא. נניח לא רצועה קרועה, לא מניסקוס וכו'.
    2 - מאמץ גופני, כל עוד מלווה בתזונה נכונה - לא יפגע בגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו