רמת CPK

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רמת CPK
    מיכל
    28/07/2008

שלום אני בת 31, במשך השנים התאמנתי מידי פעם בחדר כושר אך מעולם לא התמדתי. לפני כחודש "לקחתי את עצמי בידיים" ובהנחייה אדיבה של המדריך בחדר הכושר שבו אני מתאמנת, התחלתי להתאמן- אירובי (הליכה וריצה לסירוגין) כ 4-5 פעמים בשבוע, סדר גודל של שעה בכל פעם. בנוסף, פעמיים-שלוש בשבוע אני עושה מס' תרגילים על מכשירים, לחיזוק שרירי חזה, ידיים, ישבן וירכיים. חשוב לי לציין שלמעט עייפות טבעית מידי פעם אחרי האימון, באופן כללי אני מרגישה מצוין וגם עור הפנים שלי נראה ניפלא. חשבתי לפיכך כי אני "על דרך המלך".. השבוע עשיתי בדיקות דם כיוון שבעבר סבלתי מערכים גבוהים של כולסטרול, כולסטרול "רע" וטריגליצרידים. רציתי לבדוק את הדברים ובמסגרת שינוי באורח החיים, לקבל הנחיות גם בנושא תזונה. הערכים שיצאו מעידים על שיפור ביחס לעבר, כולסטרול 210.3, טריגליצרידים 171. הכולסטרול ה"רע" נכנס לטווח הנורמלי. מאידך, 3 ערכים אחרים מטרידים אותי- GOT 51 ALK.Phos. 137 והחריג מכל: CPK 1859. מה יכולה להיות הסיבה לערכים הללו, ובעיקר ה CPK- שהרי גם אם הערך החריג הוא תוצר של כניסה לשגרת אימונים, איך אוכל לדעת בוודאות שהשינוי לא גרם נזק? מה זה עשוי להיות? איך מוודאים אם זה מצביע על בעיה כלשהי בלב או במקום אחר? ואיך פותרים את הבעיה מבלי להפסיק להתאמן.. ? מאד מוטרדת תודה מראש מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רמת CPK

הוספת תגובה

• לחזור על הבדיקה

ד''ר גל דובנוב-רז
    28/07/2008

קרוב לודאי שהרמה הגבוהה של CPK נגרמה עקב הפעילות הגופנית, ולכן נהוג לחזור על הבדיקה אחרי מספר ימים של מנוחה מוחלטת. אם עדיין גבוה - אפשר לבצע בדיקות נוספות (בד"כ יוזמנו ע"י רופא המשפחה או נוירולוג העוסק המחלות שריר) - אך לאשה פעילה בגילך, ללא עדות להפרעה בתפקוד השרירים, לא סביר שנגלה ממצא משמעותי. לא נראה כי שי סיבה לדאגה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו