כושר גופני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כושר גופני
    ישראל
    20/08/2008

שלום. השאלה שלי היא קצת כללית ומקווה שאצליח לנסח אותה כמו שצריך. מאז גיל קטן אני מתעמל באופן קבוע. הייתי בהרבה חוגי ספורט ותמיד הייתי בכושר. שמתי לב שישנם אנשים שלא משנה כמה הם יתאמנו, תמיד יהיה להם יותר קשה להגיע להישגים ולתוצאות בעוד שלאחרים זה יותר קל וכאילו הם נולדו עם "כושר טבעי". בגלל שנורא הפריע לי שכמה שלא התאמנתי אף פעם לא הצלחתי להיות מהטובים ביותר, רציתי לדעת האם ההנחה היא באמת נכונה? האם באמת זה בלתי אפשרי לחלק מהאנשים להגיע להישגים של אחרים מבחינה פיזית. רצוי לציין כי נבדקתי אצל רופא ועברתי בדיקות דם ואין לי שום בעיה רפואית שידועה לי. תודה, ישראל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כושר גופני

הוספת תגובה

• הבחנה יפה!

ד''ר גל דובנוב-רז
    25/08/2008

זה נכון מאוד. איננו יודעים מה בדיוק אותו גורם, או גורמים, אך אנו יודעים ורואים זאת כל הזמן - יש אנשים עם כושר טוב, ויש אנשים עם כושר פחות טוב. לדוגמא - זוג נשוי, נייחים לגמרי שלא עשו שום פעילות מעולם - התחילו להתאמן לקראת טריאתלונים. הבחור, תוך כמה חודשים, מגיע למאמצים כבירים עם כושר מעולה. האשה, מגיעה למחצית היכולת ממנו בלבד... ההבדל בין המינים לא מסביר את הפער הגדול שראינו. ראה למשל ילדים, איך שהיכולות כל כך שונות ביניהם גם ללא אימונים ספציפים. ראה ספורטאים שמתאמנים כולם יחד, ובכל זאת נוצר ביניהם מדרג של השגים - ורואים את זה בכל ענפי הספורט. מה שחשוב הוא שתתמיד להיות פעיל, כי השיפור בכושר מכיל עושר של יתרונות בריאותיים. תהנה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו