מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רפואת ספורט כמקצוע, ועוד שאלה.אורן א28/08/2008
שלום רב! אני בן 22 ומעוניין מאוד ללמוד את המקצוע של רפואת ספורט, השאלה שלי היא מהו התהליך שאותו עליי לעבור על מנת להפוך לרופא-ספורט מוכר(ע"י משרד הבריאות) בארץ. ממה שאני מבין, קודם כל לומדים רפואה כללית - אבל מה קורה אחרי זה? האם את הסטאז' עושים כבר כרופא ספורט? האם ישנה התמחות כזאת הנקראת "רפואת ספורט" כמו שיש למשל אורטופדיה ניורולוגיה וכו'? השאלה השניה שלי קשורה לכאבים בכתף ימין(בכתף האחורית יותר, ככה אני חושב לפחות) בעקבות שחיה בסגנון חתירה. לא שחיתי כבר הרבה זמן, ועכשיו בגלל שאני עומד להצטרף לקבוצת שחיה - רציתי להעלות את הכושר שלי מבחינת שחיה וגם סיבולת לב-ריאה. אז התחלתי לשחות המון ובניתי לעצמי משטר אימונים די נוקשה(חלק השחיה: בערך 3 ק"מ ב60-75% דופק מקסימלי 3 פעמים בשבוע אחד אחרי השני(3 ימים רצופים)). שמתי לב,(אולי זה יעזור) - שאני נושם רק לצד שמאל - לנשום לצד ימין זה מאוד קשה בשבילי בגלל שקשה לי להעלות את הגוף שלי או בכלל לשחות על צד שמאל, מה שלא קורה לי עם צד ימין. אחרי שחיה ממושכת התחלתי להרגיש כאבים בכתף ימין שעברו ליום המחרת, אבל גם אז ששחיתי ביום הבא - הכאבים הופיעו, הפעם כבר יותר מוקדם במהלך השחיה - ובסוף השחיה היה לי קשה מאוד להישען על יד ימין למשל. אני לא יודע אם זה קשור, אבל גם כשהתאמנתי במכון-כושר, והייתי עושה את התרגיל לחזה - הצלבת כבלים("קירוב אופקי בעמידה כנגד קרוס אובר"), באיזשהוא שלב כתף ימין הייתה מתחילה לכאוב לי כשהייתי מרחיק את הכבלים מהחזה(ממש כשהם היו הכי רחוקים מהחזה - מעין מצב של מתיחה של הגב כזה..). אני בן אדם ספורטיבי ותמיד עסקתי בספורט - התאמנתי המון שנים מגיל קטן בקרטה, שיחקתי כדורסל וגם רוגבי. התאמנתי גם במכון במשך הרבה שנים, בעצם עד עכשיו שהחלטתי לשים דגש יותר על שחיה וסיבולת-לב ריאה מאשר על מאסת שריר. מה יכולה להיות הסיבה לכאבים האלו? האם יש לי איזה חוסר-איזון או פרופורציה בין כתף שמאל לימין? סליחה על ההודעה הארוכה, אבל הנושא הוא מאוד מאוד מאוד חשוב לי. בברכה, אורן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואת ספורט
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/09/2008המסלול מתחיל כלימודי רפואה+סטאז' רגיל בבתי חולים, כדי להפוך לרופא מורשה בישראל. אח"כ שתי אפשרויות: האחת לבצע לימודי תעודה ולהיות רופא ספורט - 3 שנות לימוד וכשנה נוספת של סטאז'. מסלול ארוך יותר ומומלץ יותר הוא להשלים התמחות בתחום מסוים (שכן לרוב, רופא מומחה הוא רופא בשל יותר מרופא ללא התמחות) תלוי בתחום הענין שלך, ואז לבצע את לימודי ההמשך. כרגע רפואת ספורט אינה תחום נפרד באופן רשמי בישראל. אך מכיוון שמדובר על עוד כמה שנים טובות - דיה לצרה בשעתה, סביר שנהלים ישתנו. קודם היה רופא...
שנית - יתכן ויש לך משהו באנטומיית הכתף שמפריע ורוגם לנטי הלדלקות/כאבים. ברור שהתחלת מהר מדי. הורד הילוך, גש לפיזותרפיסט אם צריך, ולמד לנשום לשני הצדדים....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?