מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיסוק בספורט וטחול מוגדלucd01/09/2008
שלום לאחרונה נודע לי שאני הבעלים (הלא גאה..) של מחלה כרונית "טרומבוציטוזיס ראשונית" האבחנה נעשתה ע"י המטולוג לאחר סדרת בדיקות ארוכה(סיטי מח עצם אולטרסאונד ספירות דם ובדיקות דם נוספות). חלק מתופעות המחלה - כבד מוגדל וטחול מוגדל כ8 ס"מ. נאסר עלי לרוץ בשל החשש מקרע בטחול אבל מותר לי לשחות ללא הגבלה וללכת הליכות ארוכות. זה ממש לא רע ואפילו כיף אבל הריצה חסרה לי (בעבר נהגתי לשחות ולרוץ). אגב, עפ"י בדיקות דם ישנות כנראה שחליתי כבר לפני כ10 שנים דהיינו, רצתי תקופה ממושכת עם טחול מוגדל (למרות שרק בחצי השנה האחרונה התחלתי להרגיש כאבים בטחול ובכבד - בעקבות מחלת חום של כשבוע) אני מודע לעובדה שמדובר בנושא ממוקד ומצומצם אבל האם ניתן בתנאים מסוימים להמשיך לרוץ בכל זאת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קשה עם הרבה מוקשים
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/09/2008מצד אחד - היית פעיל ולא קרה כלום; קרע טחול באמץ נדיר מאוד.
מצד שני - טחול עלול להקרע מחבלה או עליית לחץ תוך בטני; היו כאבים לאחרונה(כנראה כי התנפח קצת בעבקות המחלה); והכי גרוע - אין המלצות מדעיות בספרות... לכן נפנה לשכל הישר, בדגש כי מדובר בפורום אינטרנט ולא בדיקה גופנית.. המנע מענפים בהם יש סיכון לחבלת בון, כגון אומנויות לחימה או משחקי כדור. המנע גם מתרגילים בחדר הכושר בהם ישנה עלייה של הלחץ התוך בטני, כגן משקולות או כפיפות בטן, שכן זה עלול לגרום לעלית לחץ בתוך הטחול ולקרע. בהחלט נראה כי הליכה, שחי האו אופני כושר בחדר הכושר הינם בטוחים יחסית. לגבי ריצה - תחום אפור. כאן אנו דואגים בעיקר מחבלה. קשה להגיד כן או לא - זה תלוי ברצונותיך וגם במידה בה הטחול בולט מחוץ לקשת הצלעות . הליכה יכולה להניב יתרונות בריאותיים נהדרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחידוד
יוסי08/09/2008תודה רבה על ההתיחסות המפורטת. הפעילות הגופנית (לצד היותה בריאה) היא מבחינתי מעין דרך חיים ומהווה מקור להנאה והרגשה טובה.. אז כעת אני מתרכז בשיפור הסגנון המרחקים והמהירות בשחיה וזה כיף גם ללכת הליכה מהירה בואדיות. השאלה היא האם ניתן להעריך (ללא בדיקה גופנית) באם טחול מוגדל בכ8 ס"מ כפי שקבע ההמטולוג יכול להיפגע מהזעזועים הכרוכים בריצה (כפי שטוען ההמטולוג)- מעבר לשאלת החבלה הפיזית במקרה של נפילה- כאן התשובה ברורה. בתודה מראש יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא
ד''ר גל דובנוב-רז09/09/2008כי הגודל לא תמיד קובע.... זה הפריכות ומידת הבליטה מתחת קשת הצלעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?