מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים חוזרים בברך ימיןדוד16/09/2008
אני עוסק בספינינג. כול 12-6 חודשים מופיע לי כאב בברך ימין אשר בגללו אני נאלץ להפסיק להתאמן לפחות לכמה חודשים. כך זה כבר לפחות 5-4 שנים. בפעם הראשונה שהופיע הכאב, הוא תמיד התבטא בשיא הכיפוף של הברך. לאחר כמה חודשי מנוחה זה חלף. הכאב אינו מופיע בעת האימון, אלא רק לאחר כמה שעות מנוחה. לאחר הופעת הכאב הראשונה נמצא ב- US נוזל, רנטגן תקין, SPECT תקין. בפעמים הבאות, תמיד רנטגן תקין. מיפוי SPECT שני הגיע עם התשובה אין פגיעה גרמית. ברקע יש לי ספסטיות בפלג גוף ימין לאחר טראומה לפני 11 שנים, אך הביטוי הוא מתחת לברך ובעיקר בשרירי השוק ותנועת הדורסי פלקשן, כך שאני לא חושב שזה רלוונטי. להערכתי בפעם הראשונה שהופיעה הבעיה היה קרע קטן בפטלר ליגמנט, היות והכאב בדיוק מתחת לפיקה. ומאז אולי יש במקום קטע צלקתי שפגיע לנזק נוסף. תמיכה נוספת לכך שמדובר על גיד הברך אולי יש בזה שאם אני יושב סתם על כיסא בימים שלאחר האימון ויש מתיחה קלה בצד האחורי של הירך, מופיע הכאב בברך, בדיוק מתחת לפיקה. אין כאב בזמן הליכה, עמידה או שכיבה. כדורי NSAID'S עוזרים להקלה(ארטופן, סלקוקסיב, אטופן וכ"ו). לאחר האימון אני עושה מתיחות. בשביל למתוח את הקוואדריצפס אני יושב עם ברכים על הרצפה וקרסולים לישבן ואז מקרב את השכמות לרצפה. החשד שלי הוא שהמתיחה הזו היא שבעצם גורמת לנזק ולא הרכיבה עצמה, אבל זו רק השערה שלי מהתקופה האחרונה. שאלתי היא מה עלי לעשות בשביל למנוע כול כמה זמן את חזרת הכאב בברך שבגללו אני נאלץ להפסיק את הרכיבה לתקופה ארוכה. השבוע ניסיתי לחזור לרכב לאחר כמה חודשי הפסקה (ללא המתיחה עליה סיפרתי), עוד יש נזק. מתי מותר לי לחזור לרכיבה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צודק
ד''ר נעמה קונסטנטיני17/09/2008בהחלט יתכן והמתיחה המיותרת הזו היא הגורמת לגרוי גיד הפיקה. נשמע שיש לך משהו אנטומי ש"נדלק" פעם בכמה זמן. האם אתה יכול לחשוב על שינוי כלשהו באימון שגורם להתלקחות זו? די קשה לתת המלצות מדויקות בלי בדיקה. ניתן להתיעץ גם עם פיזותרפיסט ולבצע טייפינג לברך - לעתים מאוד מקל על כאבים מסוג זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, מידע נוסף ועוד שאלות
דוד18/09/2008מאז שכתבתי לך, התחלתי בהדרגה להעלות את המאמץ ברכיבה. בנוסף ראיתי אורטופד שאמר שאין בעיה אם אמשיך לרכב ואם כואב לקחת NSAIDS. לדעתו מרכיב הדלקת הוא הבעייתי. בנוסף מסתבר שכול שרירי רגל ימין אטרופיים בהשוואה לרגל שמאל והמליץ שאחזק את הקואדריצפס להפחתת הסיכון לפגיעה בגיד הפטלרי. כמו כן קיבלתי המלצה ל- MRI. אתמול עשיתי אימון אחד ואכן הופיע כאב מתחת לפיקה. התחלתי סלקוקסיב. גם הסתבר לי שלמרות ברך יציבה, משום מה מגן ברך עוזר. אשמח לשמוע את חוות דעתך האם במצב כזה חזרה לספינינג היא רעיון טוב ואין סיבה לנזק, או עדיף לחכות עוד כמה חודשים להתאוששות יותר טובה. שאלה נוספת; די הפתיע אותי לשמוע שהקואדריצפס אטרופי בצד ימין, הייתי בטוח עד היום שרק אזור השוק בעייתי. בתקופות שהתאמנתי יותר, הרמתי בשתי הירכיים את אותם המישקלים ומשקלים יפים ולא זכרתי שהיה בין הרגלים הבדל. לאחר המיפרזיס, כשלא מתאמנים, יתכן שהצד הפגוע יאבד יותר שריר מאשר הבריא? לבסוף, בטח קל לנחש את הרקע שלי מכתיבתי, אשמח לשמוע על המלצות היכן כדאי לעשות אלקטיב ברפואת ספורט בארץ ועם מי כדאי ליצור קשר לשם כך. השנה אהיה בשנה שישית של לימודי הרפואה בסורוקה. הכי נוח מבחינתי בדרום או במרכז, אם כי גם ירושלים אפשרית. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?