קרע ברצועה צולבת ACL

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קרע ברצועה צולבת ACL
    רות מאור
    22/09/2008

לפני חודש ימים קרעתי רצועה צולבת ACL ושלחו אותי לניתוח לשיחזור, הנני בת 56 אמנם פעילה ספורטיבית (אהבת חיי) אך אני חוששת מאוד מתהליך האחלמה בגילי, כמה זמן יקח לי לחזור לפעילות מלאה? והאם ניתוח אחרי חודש וחצי הוא זמן טוב או שצריך לחכות? תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קרע ברצועה צולבת ACL

הוספת תגובה

• תלוי

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    25/09/2008

ההחלמה היא תהליך אינדיבידואלי ו"פעילות מלאה" שלך היא לא פעילות מלאה של כדורגלן בית"ר. אחרי הניתוח חשוב להצטרף לתכנית שיקום שתאפשר לך חזרה מהירה ובטוחה לפעילות. לגבי מועד הניתוח - תלוי בנוכחות מחלות נוספות, האם יש סימפטומים בברך (מעידות, נעילות, כאבים וכו'). הכי טוב להתיעץ עם המנתח ולהסביר מראש שאת מתכננת חזרה לפעילות הספורטיבית הרגילה שלך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכנית שיקום

רות מאור
    26/09/2008

תודה רבה לך על תשובתך, למה התכוונת כשכתבת תוכנית שיקום? האם זה במסגרת מיוחדת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוודאי

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    27/09/2008

אחרי הניתוח ישנן מגבלות של טווחי תנועה והעומסים שמותר להפעיל על הרגל. לכן יש צורך בתכנית שיקום בת מספר חודשים לשם חזרה מדורגת, בטוחה ויעילה לפעילות. יש ברוב בתי החולים, גם אצלנו בירושלים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו