ערכים נמוכים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ערכים נמוכים
    ינון
    23/09/2008

שלום! שמי ינון, אני בן 27. ראשית אציין שאני רץ כ-4 פעמים בשבוע, כשעה בכל פעם, בקצבים מהירים יחסית (כ-12-15 קמ"ש). בנוסף אני מרים משקולות עוד כשלוש פעמים בשבוע, כחצי שעה בכל פעם. אני מתמיד בשגרת אימונים זו כבר שנים למעט העובדה שאני רץ היום כ-150% יותר ביחס לעבר. לאחרונה התחלתי לחוש תשישות במשך היום וקושי יחסי לבצע את הפעילות שאני מבצע בדרך כלל ללא בעיה. אני ממשיך להתאמן כרגיל, אך יכולתי נפגמה במידה מסויימת. פניתי לביצוע בדיקות דם מהן עולים הערכים החריגים הבאים: RBC-3.99, המוגלובין-12.90, המטוקריט- 37.30%, נויטרופילים- 38.20%, BUN-22.29. למעט ה-BUN הגבוה מהנורמה, שאר הערכים נמוכים במעט מהנורמה. יש לציין כי ערכי הברזל, כמו שאר הערכים, תקינים- 79.13. אוסיף כי אני צורך אוכל מאוזן, יחסית עשיר בבשר עוף. אני אוכל בשר אדום פעם בשבוע-שבועיים. שאלתי היא האם קיימת בעייתיות בתוצאת הבדיקה והאם הערכים הללו מאפשרים ביצוע פעילות גופנית באופן אופטימלי או לא. במידה ותוצאות אלו מגבילות את יכולתי וגורמות לתחושת התשישות אשמח אם תמליצו לי על כיוון לטיפול בבעיה. תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ערכים נמוכים

הוספת תגובה

• יש לך אנמיה גבר

ד''ר גל דובנוב-רז
    25/09/2008

ההמוגלובין נמוך בשביל גבר, וספורט מרובה ידוע כגורם לכך. אני מניח שלא בדקו את רמות הפריטין - שסביר שגם הוא נמוך. רמות ברזל בדם לא עוזרות מאוד. קרוב לוודאי שתוסף ברזל לחודש-חודשיים + הגברת צריכת ברזל מהמזון (הודו, בקר, קטניות) יעזרו. הדבר שמשתפר הכי מהר עם נטילת הברזל זו הערנות והתאבון. אם לא עוזר - חזור אלינו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו