האם אימונים לריצת מרתון בריאים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם אימונים לריצת מרתון בריאים?
    דני
    23/09/2008

שלום שמי דני, בן 30. מזה כחצי שנה אני נוהג לרוץ כ - 10 ק"מ 3 - 4 פעמים בשבוע. אין לי כל בעיות בריאותיות, ואני בכושר מצויין. לאחרונה החלטתי להתאמן לקראת מרתון טבריה. האימונים דורשים כ - 3 ריצות של כ - 10 ק"מ בשבוע + ריצת נפח אחת לשבוע (מעל 20 ק"מ עולה בהדרגה עד 37 ק"מ). עד כה הריצה גורמת לי להרגיש מצויין, אך מהסביבה הקרובה וכן מהאינטרנט אני מוזן באין סוף מידע שלילי לגבי הפעילות בה בחרתי - "עלולה לגרום נזק ללב", "ספורטאים העוסקים בפעילויות אינטנסיביות עלולים לקצר את תוחלת החיים שלהם" וכד'. האם תואילו להביע דעתכם המקצועית בעניין - האם אימוני מרתון, או ריצה למרחקים ארוכים, עלולה לפגוע בי בדרך כלשהי? אודה לתשובתכם דני

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אם עושים את זה נכון - הסיכון קטן

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    25/09/2008

אך לעולם לא יהיה אפסי. הסיכון לפציעות קיים, ולכן התאמן במסגרת מועדון עם מאמן מנוסה. לגבי הלב - בהנחה ואין תלונות לבביות במאמץ/ מנוחה, אין סיפור משפחתי לבבי, ואק"ג שלך תקין - הסיכון למות פתאומי נמוך מאוד - אך לצערנו אף פעם לא יוכל להיות אפס... מבחן מאמץ מעוגן בחוק הספורט אך כנראה אינו תורם הרבה. אגב, נכון שמאמץ מגביר את הסיכון למוות פתאומי, אך בקרב מאומנים הסיכון נמוך יותר מאשר בבלתי מאומנים. האימון עצמו אינו גורם נזק ללב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו