כאבי ראש לאחר רכיבה על אופניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ראש לאחר רכיבה על אופניים
    חגי
    01/10/2008

שלום רב אני בן 36 רוכב פעם עד פעמיים בשבוע. כשעה עד שלוש שעות לאחר רכיבות במאמץ בינוני ומעלה בקיץ, מתחיל לסבול מכאב ראש עז הממוקד בחלק האחורי השמאלי של הראש. עם נטילת משכך כאבים הכאב עובר אחרת מתגבר. כאן המקום לציין כי אני מקפיד על משטר שתיה מלחים ותזונה לקראת בעת ולאחר הפעילות כך שהסיבות הללו נשללות. האם יש כיוון לפתרון? לאיזה מומחה כדאי לפנות? חגי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חסר מידע

ד''ר גל דובנוב-רז
    01/10/2008

הכי סביר שזה כאב מסוג מיגרנות, או שקשור בכל זאת להפרעות במאזן המים-מלח. זה שאתה מקפיד לא שולל כלום לצערי... האם נשקלת פעם לפני ואחרי פעילות? זו הדרך היחידה להעריך את נטו שינויי הנוזלים בגוף.
    לגבי הכאבים - כמה זמן זה כך? כל כמה זמן מופיע? האם עולה בתדירות?
    האם יש מיגרנות במשפחה?
    האם רק אחרי מאמץ? האם מחמיר בשיעול או עליית לחץ ץוך בטני אחרת?
    האם מעיר בלילה, האם מוקדם בבוקר?
    האם חלילה יש הקאות, שינויי ראיה או שינוי נוירולוגי אחר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובת הבזק.

חגי
    05/10/2008

ד"ר דובנוב שלום. א.ברכיבות הבאות אשקל לפני ואחרי ואדווח. ב. מידע נוסף להלן: הכאבים - מוכרים לי לפחות 5-7 שנים. מופיעים לאחר פעילות גופנית מאומצת ד"כ בקיץ. בחורף מופיעים פחות וכשמיפיעים זה בד"כ בימים שמשיים. עייפות מהווה זרז בעל משקל נמוך. הכאבים קשורים כמעט תמיד לפעילות גופנית בשמש/חום. מיגרנות במשפחה - אמא , זניח. מחמיר בשיעול - קשה לי לענות. אם אני לא לוקח כדור ארטופן בזמן, מעיר בלילה כשמעיר בלילה - הכאב בילתי נסבל עולה בסולם כאב לרמות של כאבים מאבנים בכליות. מוקדם בבוקר ללא כאבים. אין הקאות , אין שינויים נוירולוגיים שאני מזהה. לגבי הכאב: הכאב מופיע כרמז/הבהוב ואם אני לא מתייחס הולך ומתגבר. חגי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנה

ד''ר גל דובנוב-רז
    05/10/2008

כי:
    - יש סיפור משפחתי, בד"כ מצד האמא
    - נמשך הרבה שנים
    - טריגרים ידועים - התיבשות, עייפות (גם רעב, יין אדום, מזון מעושן)
    - מעיר בלילה ו'בלתי נסבל'
    - מתחיל כרמז שניתן לטפיול - אך אם תתעלם זה בא כהוגן.....

קח כדור, ואכן מומלץ ארטופן (=2 אדביל=2 נורופן) כשמתחיל הרמז הקטן.. אם זה לא מספיק יש כדורים מיוחדים למיגרנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני סובל בדיוק מאותו הדבר

מאירוביץ
    06/10/2008

זה ממש הפליא אותי לראות את ההודעה הזאת אני באותו גיל מנוי למכון כושר כבר 7שנים וכל פעם שאני מתחיל בפעילות גופנית אני סובל ממגרנות לחץ בראש והרגשה של עטוף בתוך בועה בחורף פחות בקיץ הרבה יותר בצעתי את כל הבדיקות הולטר דופלר צוואר בדיקת מאמץ בדיקת סחרחורות בהדסה עכ" הכל יצא תקין אני יודע שלא טוב לקחת כדורי הרגעה בזמן אימון לכן אני לא מבין את שייעצו לך הרופאים כאן אם מצאתה פיתרון בבקשה תספר לי במייל [email protected] אני משתוקק לקבל כל מידע שיש בכוון הזה מאחר ולא מצאתי כבר הרבה זמן שותף שסובל מאותו הדבר דבר איתי במייל רפואה שלימה ושנה טובה מאיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ארטופן זה לא "כדור הרגעה"

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    06/10/2008

זה נוגד כאבים ודלקת. המרחק בינו לבין כדורי ה"הרגעה" מקבוצת הבנזודיאזפינים ודומיהם עצום... לגבי המשך שאלתך - ראה בשאלתך השניה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ובכל זאת

ענת פלדמן
    10/10/2008

זה כדור, וזו תרופה. ולפי מיטב הבנתי מאיר לא רוצה לקחת כדור כל פעם שהוא עוסק בספורט. ואם אפשר באמצעים אלטרנטיביים וטבעיים, היינו כוחו של תת המודע, טכניקות של דימיון ומחשבה, שהוכיחו עצמם יעילות או בנוסף לרפואה הקונבנציונלית או במקביל לה, אז למה לא לנסות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיגרנה לאחר מאמץ

יוסי
    13/06/2010

שלום,

אני גם סובל מאותה תופעה-מיגרנה בצד ימין של הראש לאחר מאמץ. הפחתתי מאוד את עצימות האימון בנסיון להמנע מהסיוט הזה. אני שותה כמו מטורף כך שזה לא נובע ככל הנראה מהתיבשות.
    למיגנה מתלווה גם תחושת של לפני הקאה (ללא הקאה).
    חבר טריאלוניסט שסבל מאותה תופעה אמר לי שפתר את הבעיה ע''י שימוש במלח סלעים במקום המלח השולחני שמכיל תוספים למניעת גיוש. אם מישהו שומע על פתרון אני מבקש שיודיע גם לי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב כאבי הראש נובעים מבורקסיזים

מיכל
    11/10/2008

70 אחוז מכאבי הראש נובעים מהדיקת לסתות ללא משים יש סד לילה שפותר את הבעיה , תנסה לרכב אם זה ותראה אם זה משנה את המצב.!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב כאבי הראש הם tension-type

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    14/10/2008

ולאחריהם המיגרנות. אופיני שמופיעים בערב ובעייפות. ברוקסיזם גורם בעיקר לכאבים במפרקי הלסתות ושחיקת שיניים
    .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו