שמירה על כושר ורפואת ספורט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שמירה על כושר ורפואת ספורט
    רן
    04/10/2008

היי אני בן 45 ועוסק בתחום הריצה יותר מ 10 שנים כולל כפיפות בטן אחרי כל אימון ריצה. רציתי לדעת מה יותר טוב לרוץ שלוש פעמים בשבוע 42 דקות שכוללים חימום הליכה 2 דקות בקצב 7 קמ'ש ו27 דקות ריצה 10.4 קמ'ש ו5 דקות הליכה בזוית 9 מתוך 12 בקצב 7 קמ'ש וארי כן 5 דקות בזוית 4 מתוך 12 בקצב 7.6 קמ'ש ואחרי כן 3 דקות מאוזן בקצב 8 קמ'ש ובסוף האימון 2 דקות הליכה בקצב 4 קמ'ש. סה''כ 42 דקות. או לרוץ 7 פעמים בשבוע: חימום 2 דקות בקצב 7 קמ'ש וריצה למשך 10 דקות בקצב 12 קמ'ש ואחרי כן הליכה בקצב 7 בזוית 9 מתוך 12 למשך 5 דקות ואחרי כן הליכה מאוזנת בקצב 8 קמ'ש למשך דקה אחת ולסיום הליכה בקצב 4 למשך 2 דקות. סה''כ 20 דקות. אחרי כל אימון אני מבצע כפיפות בטן ברצף למשך 5 דקות על מכשיר ששומר על הגב התחתון ומבצע את רוב סוגי הכפיפות, בטן עליונה ,תחתונה וצדדים. אשמח לתשובה מיקצועית ועם יש רעיונות יותר מתאימים לגילי אשמח לקבלם. בתודה מראש רן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מה יותר טעים

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    05/10/2008

תותים או מנגו? תיארת שני אימונים שונים, גם במבנה גם במשך וגם בתדירות. לאדם אחד זה יותר מתאים, ולשני האחר יותר מתאים. למה כל שינויי השיפועים והקצבים? רוץ להנאתך וזהו.. זה לא מרשם לתרופות החיאה, לא צריך לדייק עד כדי כך. העקרון הוא שאתה צריך לאתגר את הגוף, אך לספק זמן מנוחה לשם בנייה מחדש. באופן כללי כל עוד סך ההוצאה האנרגטית דומה על פני השבוע - זה דומה. נראה כי עדיף לתת ימי מנוחה בין האימונים בכל זאת. תהנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רן

רן
    09/10/2008

אני מאד בעד אימון אינטרוולים שמעלה את עצימות האימון, מאתגר ומפעיל בו זמנית כמה שיותר קבוצות שרירים. בשביל לענות על השאלה שלך "מה עדיף" אענה בשאלה "מה מטרת האימון שלך". האם אתה מבקש לרדת במשקל? אם כך אימונים עצימים במשך 42 דק' כפי שציינת עדיפים על 20 דק', ולו בלבד שריפה קלורית גבוהה יותר פר אימון.
    אם ברצונך לשמור על כושר גופני כללי זה לא ממש משנה. בכל מקרה הייתי ממליצה לך לשלב גם אימונים אנאירוביים ומתיחות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חבל

ענת פלדמן
    09/10/2008

אין כל נזק בפעילות יומיומית (כמאמנת כושר אני מגיעה לכמה שעות ביום כי אני עושה הכל עם המתאמנים) כך שאם אתה מתחמם כמו שצריך, נמתח ובסה"כ פעיל שנים רבות - אין שום בעיה. רמות הדופק שאתה מגיע אליהן 162 ב- 35 דק'? מעט גבוה מידי אבל בסדר. זה מאד אישי. דופק ממוצע של 135 זה מעולה.
    החלמה מהירה לאישתך, כאמא לשלושה קטנטנים אני יודעת בדיוק מה אתם עוברים. אני מברכת אותך ומחזקת את ידך על שאתה משלב בגבורה עבודה משפחה ופעילות גופנית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רן

ענת פלדמן
    10/10/2008

אתה יכול להמשיך לשאול בפורום "כושר גופני".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו