כאבים בשוק שמאל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בשוק שמאל
    שרון
    11/10/2008

אני בן 41 ומתאמן בריצה כשנה וחצי, לאחרונה התחלתי בתוכנית אימונים למרתון טבריה. נכון להיום מתאמן 4 פעמים בשבוע כ 60 ק"מ בשבוע. בשבועות האחרונים אני סובל מכאבים בשוק שמאל. הכאב ממוקם בערך בגובה שני שליש השוק בין העצם הקידמית והשריר בצד הפנימי של העצם. הכאבים מופיעים לאחר האימונים ובמיוחד לאחר אימונים במאמץ גבוה. הכאבים מופיעים בעיקר בהליכה והחזקים יותר מופיעים כאשר אני יורד במדרגות או מנסה לעלות/לרדת על כיסא או דרגש. בתחילת כל ריצה, לאורך כמה מאות מטרים ראשונים אני מרגיש את הכאבים בשוק ברמה שהם גורמים לי לצלוע ואח"כ הם נעלמים. ממה נובעים הכאבים ? ואיך עלי לנהוג ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בשוק שמאל

הוספת תגובה

• שכיח מאוד

ד''ר גל דובנוב-רז
    15/10/2008

וכמובן, האפשרויות העיקריות הן שבר מאמץ או shin splint (כאב באמצע העצם ממספר סיבות אפשריות). שניהם נגרמים מעומס יתר, בד"כ לאחר עלייה בעצימות האימונים, והטיפול בהם הוא הפחתת העומס ותקופה קצרה של נוגדי דלקת. צילום רנטגן לאזור הכואב הוא חשוב מאוד להבדיל בין השניים - פנה לרופא המשפחה/אורתופד/ רופא ספורט לשם כך. בכל אופן, יש להפחית מעומס האימונים, ולעבור ל"מנוחה יחסית". ניתן לרוץ פחות ולהשלים את האימון האירובי על ידי רכיבה על אופניים או שחייה, בעזרת המאמן. בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו