כאבי ראש לאחר רכיבת אופניים בשמש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי ראש לאחר רכיבת אופניים בשמש
    גיא וינברג
    11/10/2008

שלום רב, גם אני סובל מכאבי ראש לאחר רכיבת אופניים, אך כנראה שמדובר בנסיבות אחרות (לא מיגרנה). אני בן 37. בריא לגמרי לשמחתי. כל חיי אני עושה ספורט (כדורגל, כדורסל, סקווש, ריצה וכו'), ללא שום כאבי ראש/אחרים. אין כלל מיגרנות במשפחה. מטבעי - תמיד הזעתי הרבה. בשנה האחרונה התחלתי לנסוע באופניים (כ- 3 פעמים בשבוע - פעמיים בלילה בעיר ופעם בסופ"ש בשטח - ביום. בפעמים שאני נוסע בלילה בעיר, אף אם מדובר על כ- 25 ק"מ במהירות, תוך הזעה רבה, אין שום בעיית כאבי ראש. בפעמים שאני נוסע בשטח - יום שבת לרוב, בשעות הבוקר, קיימת תופעת כאבי הראש. מדובר על כאבים חזקים, המתחילים לקראת סוף הרכיבה ונמשכים עד לכתי לישון בלילה. לדעתי מלווים בחום גוף (לא מדדתי). לא גורמים לי להתעורר בלילה ולא קיימים למחרת. אין מדובר בחוסר שתייה, שכן אני שותה 3-4 ליטר מים בכל רכיבה (הרכיבה הנה 1.5-2 שעות נטו, 3 שעות ברוטו). ניסיתי פתרונות שונים - אדביל לפני ואחרי, הרטבת הראש לקירור, בנדנה סופגת זיעה וכו', אך ללא הועיל. לאחרונה עלתה הציעו לי משקאות איזוטוניים. היום ניסיתי איזוסטאר, אולם לא ממש הועיל. איני בטוח לגבי אופן השימוש - האם אני אמור לשתות רק את האיזוסטאר המהול, או שגם מים. היום שילבתי את שניהם, כךש יתכן שפגעתי בדילול הנדרש לאיזוסטאר. האם ניתן להמליץ סוג רופא שעלי לפנות אליו? האם יש בדיקות ספציפיות? תודה על העזרה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תמיד כדאי להתחיל עם רופא המשפחה

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    14/10/2008

ולשלול את הדברים ה"בנאליים". האם יתכן וההבדל בין הרכיבות הוא הקפיצות של השטח והפעלת שרירי צוואר מוגברת - וזה גורר את הכאב? בהמשך ניתן לפנות גם ליעוץ פרטני ע"י רופא ספורט ו/או נוירולוג המתמחה בכאבי ראש. אגב אל תחליט שזו לא מיגרנה - אלו באות בצורות שונות ומשונות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רופא המשפחה לא עזר

גיא וינברג
    15/10/2008

תודה רבה על תשובתך. מובן כי פניתי לרופא המשפחה, אשר כלל לא עזר ואף הסביר לי שב"מכבי" אין רופאי ספורט או כד'. איני מבצע קפיצות ברכיבת השטח כך שזו לא הבעיה. האם את יכולה להמליץ על רופא ספורט? האם אפשר להיפגש עמך? (אם כן - האם את מקבלת גם בת"א?) לגבי מיגרנה - מובן כי אין לי את הכלים/ידע רפואי לקבוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    15/10/2008

נכון שאין רופאי ספורט במכבי - אבל זה לא אומר שלא צריך כאלה.. בכל מקרה אנו בירושלים ויש דווקא הסדר עם מכבי. כמובן כי יש מרפאות ספורט גם באזור תל אביב, איננו יודעים מה הסדריהם עם מכבי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה.

גיא וינברג
    16/10/2008

תודה על התשובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו