מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבי ראש לאחר רכיבת אופניים בשמשגיא וינברג11/10/2008
שלום רב, גם אני סובל מכאבי ראש לאחר רכיבת אופניים, אך כנראה שמדובר בנסיבות אחרות (לא מיגרנה). אני בן 37. בריא לגמרי לשמחתי. כל חיי אני עושה ספורט (כדורגל, כדורסל, סקווש, ריצה וכו'), ללא שום כאבי ראש/אחרים. אין כלל מיגרנות במשפחה. מטבעי - תמיד הזעתי הרבה. בשנה האחרונה התחלתי לנסוע באופניים (כ- 3 פעמים בשבוע - פעמיים בלילה בעיר ופעם בסופ"ש בשטח - ביום. בפעמים שאני נוסע בלילה בעיר, אף אם מדובר על כ- 25 ק"מ במהירות, תוך הזעה רבה, אין שום בעיית כאבי ראש. בפעמים שאני נוסע בשטח - יום שבת לרוב, בשעות הבוקר, קיימת תופעת כאבי הראש. מדובר על כאבים חזקים, המתחילים לקראת סוף הרכיבה ונמשכים עד לכתי לישון בלילה. לדעתי מלווים בחום גוף (לא מדדתי). לא גורמים לי להתעורר בלילה ולא קיימים למחרת. אין מדובר בחוסר שתייה, שכן אני שותה 3-4 ליטר מים בכל רכיבה (הרכיבה הנה 1.5-2 שעות נטו, 3 שעות ברוטו). ניסיתי פתרונות שונים - אדביל לפני ואחרי, הרטבת הראש לקירור, בנדנה סופגת זיעה וכו', אך ללא הועיל. לאחרונה עלתה הציעו לי משקאות איזוטוניים. היום ניסיתי איזוסטאר, אולם לא ממש הועיל. איני בטוח לגבי אופן השימוש - האם אני אמור לשתות רק את האיזוסטאר המהול, או שגם מים. היום שילבתי את שניהם, כךש יתכן שפגעתי בדילול הנדרש לאיזוסטאר. האם ניתן להמליץ סוג רופא שעלי לפנות אליו? האם יש בדיקות ספציפיות? תודה על העזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמיד כדאי להתחיל עם רופא המשפחה
ד''ר נעמה קונסטנטיני14/10/2008ולשלול את הדברים ה"בנאליים". האם יתכן וההבדל בין הרכיבות הוא הקפיצות של השטח והפעלת שרירי צוואר מוגברת - וזה גורר את הכאב? בהמשך ניתן לפנות גם ליעוץ פרטני ע"י רופא ספורט ו/או נוירולוג המתמחה בכאבי ראש. אגב אל תחליט שזו לא מיגרנה - אלו באות בצורות שונות ומשונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופא המשפחה לא עזר
גיא וינברג15/10/2008תודה רבה על תשובתך. מובן כי פניתי לרופא המשפחה, אשר כלל לא עזר ואף הסביר לי שב"מכבי" אין רופאי ספורט או כד'. איני מבצע קפיצות ברכיבת השטח כך שזו לא הבעיה. האם את יכולה להמליץ על רופא ספורט? האם אפשר להיפגש עמך? (אם כן - האם את מקבלת גם בת"א?) לגבי מיגרנה - מובן כי אין לי את הכלים/ידע רפואי לקבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר
ד''ר נעמה קונסטנטיני15/10/2008נכון שאין רופאי ספורט במכבי - אבל זה לא אומר שלא צריך כאלה.. בכל מקרה אנו בירושלים ויש דווקא הסדר עם מכבי. כמובן כי יש מרפאות ספורט גם באזור תל אביב, איננו יודעים מה הסדריהם עם מכבי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
גיא וינברג16/10/2008תודה על התשובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?