חשש לשין ספליט , מה לעשות? מה מומלץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשש לשין ספליט , מה לעשות? מה מומלץ
    יואב
    02/11/2008

אני חושש שיש לי שין ספליט - הכאבים הם בעצם השוק, ממש באמצע בין הברך לבין הכף רגל. הכאבים הם כשאני לוחץ על האיזור , ולא מרגיש אותם ביום יום. (בטעות נגעתי ברגל היום וחשתי כאבים קלים). - הכאבים הם באיזור ספציפי - ולא על כל הרגל . הכאבים בם בעיקר ברגל שמאל (רגל שנפצעתי בה בעבר וגם קצת בימין). האם אני צודק? ממה זה נגרם ? אני רץ עם נעליים מתאימות ומדרסים מה ניתן לעשות? 1. האם יש תרגילי חיזוק? מתיחות ? ..2. האם לנוח, וכמה זמן ? 3. האם יש משחה , כדורים ? 4.אוכל שכדאי לאכול להתגבר על זה ? 5. אני מעוניין להשתתף בחצי מרתון ת"א הקרוב (אפילו בקצב איטי) האם זה אפשרי, או מסוכן ? 6. האם ניתן לנוח אחרי הח"מ ת"א - וזה לא יזיק לי ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שכחתי,,,, ותודה לעוזרים

יואב
    02/11/2008

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יכול להיות

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    02/11/2008

אך תמיד אנו דואגים שאולי מדובר בשבר מאמץ או תהליך אחר בעצם. מומלץ לפנות לרופא המשפחה/ אורתופד/ רופא ספורט לשם בדיקה גופנית וצילומים לפי הצורך . הטיפול כעקרון הוא הפחתה בעומס האימונים ונוגדי כאבים/דלקת. לא צפוי סיבוך ממשי אם תרוץ בכ"ז - אולם כדאי לדעת שאכן זו האבחנה קודם כל. וכן, אפשר לנוח אחרי חצי מרתון..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה, עברתי צילומים ומיפוי לפני

יואב
    03/11/2008

כשנה ואני לא מת לעשות זאת שוב. (חשיפת קרינה) את צודקת שעדיף לעשות אבחנה, אבל אהבתי את התשובה השניה , שאוכל לרוץ ואנוח אח"כ... (מעניין כמה לנוח? עד שלא ארגיש את הכאבים כשאני לוחץ על העצם?) האם לשים פלדן ג'ל? (של פייזר) , והאם מתיחות ועיסוי בקרח עוזרים (במקביל למונחה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אפשר לנסות

ד''ר גל דובנוב-רז
    04/11/2008

הג'ל מכיל חומרים נגד דלקת וכאבים, כמו וולטרן או בן-גיי, גם הקרח מפחית מהתהליך הדלקתי. יכול להקל על הכאבים, אך לא צפוי להחיש את ההחלמה. זה יקרה עם פחתת העומסים אחרי המרוץ. לא מנסה להשביז, אבל האם תסיים אותו למרות הכאב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו