קשר בין סינוביטיס חולפת לכדורגל ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשר בין סינוביטיס חולפת לכדורגל ?
    אמא
    04/11/2008

בני בן 6 וחצי. שיחק כדורגל במשך כל השנה שעברה. באוגוסט השנה החל לצלוע כתוצאה מכאב בברך. בדיקות דםב היו תקינות כולן. נצפה נוזל במפרק האירך השמאלית. נעשו 2 צילומים בטווח של חודש אחד מהשני, ללא ממצאים. הרופא אומר שכנראה מדובר בסינוביטיס חולפת. מכיוון שהרגישות נמשכה גם לאחר שהצליעה חלפה, הוא עדיין במעקב, נראה לי שבמטרה לשלול שמדובר בשלב מקדם של תסמין פרתס. נכון להיום יש שיפור. הוא עושה הכל ללא כל בעיה, למעט רגישות קלה כשמסובבים את מפרק הירך בפיסוק צפרדע, בשכיבה, כשהרגל השניה ישרה. שאלתי. האם יכול להיות קשר לכך ש משחק כדורגל ? הוא ילד רזה מאוד, גובה ממוצע, אבל חזק. בועט חזק ונחשב טוב בכדורגל ( הכל יחסית לגיל כמובן) , זאת אני שואלת במטרה לנסות להבין את הגורם. שאלתי השניה. האם הוא יכול באופן עקרוני להמשיך לשחק ? היינו אצל 2 אורטופדים לפני כ חודש. אחד אמר שעליו לנוח ולא לעשות כלום, שני אמר שיעשה פעילות רגילה, כולל כדורגל. שניהם אורטפדים לילדים, נחשבים טובים. אודה מאד לתשובתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קשה לומר

ד''ר גל דובנוב-רז
    04/11/2008

חסר לי רק פרט מידע חשוב - האם כל החודשים הללו הוא פעיל ומתרוצץ כרגיל - או שמא הגבלתם מפעילות?
    בד"כ השינויים של פרתס יתבטאו בצילום רנטגן שנעשה אחרי חודש. מאידך, הסינוביטיס גם היא לרוב חולפת ללא שריד - וכעת אנו 3 חודשים אחרי. נראה לי שלא צפוי נזק אם ימשיך בפעילות רגילה בביה"ס, אחה"צ ובכדורגל (מה גם שבגיל הזה הרי לא מדובר באימונים יומיומיים, וחלק ניכר מהזמן כולל עמידה בתור וריצה בין קונוסים..), בעיקר אם את רואה שהתלונות במגמת ירידה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סינוביטיס ? פרטס ? המשך..

אמא
    04/11/2008

תודה רבה לך ד"ר על תשובתך! לגבי שאלתך. בתקופה זו של 3 חודשים האטנו את הפעילות, דהיינו הפסקנו עם חוג הכדורגל, הילד נמנע משעורי ספורט, אך מטבעו ילד שובב, מרבה לרוץ וממשיך , כי הרי לא ניתן לשלוט בתנועותיו בביה"ס. כשהיה מתאמן, מדובר בחוג פעמיים בשבוע + משחק בכל הזדמנות אפשרית, ובעיטות חזקות למרות גופו הצנום. היום עשינו שוב אולטרא ס. במפקר הירך, והודגם נוזל בינוני ,לא צלול. חזרנו לאורטופד שבדק את טווח התנועה וקבע שיש הגבלה רבה בטווח התנועה, למרות שהילד מאד ויטלי, פעיל וקופצני והולך ללא צליעה. נתחיל כנראה פיזיוטרפיה ונחזור שוב על הצילום ?(כמה צילומים..) כדי לבדוק אם יש שינויים. לא נשלחנו למיפוי כיוון שהרופא אומר שכיוון שהילד מתפקד בסה"כ טוב , נמתין. מבקש עדיין להמנע מפעילות מאומצת, המליץ על שחיה ורכיבת אופניים. אשמח מאד לשמוע דעתך, בהתיחס גם לפרטים אילה. המון המון תודה אמא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוזל לא צלול?

ד''ר גל דובנוב-רז
    04/11/2008

זה פרט חשוב. יחד עם הגבלה רבה בטווח התנועה עדין, אחרי 3 חודשים - נשמע שצריך להמשיך בירור ע"י רופא ילדים ואורתופד ילדים, שכן מאוד חשוב להבין מה טיב הנוזל והמחלה בפרק. נוזל לא צלול יכול להיות תסנין של דלקת אן קצת דימום לפרק - חשוב לברר עד הסוף, אולי לנקר תחת אולטראסאונד ולקחת דגימות. ברור שעד שלא נדע מה האבחנה, קשה יהיה לתת המלצה מלומדת לגבי אופי פעילות. כעקרון נראה לי שאם הילד פעיל כפי שאת מציינת, לא כואב לו, אז לא נראה שיש סיבה להגבילו במיוחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו