שיעול לאחר מאמצים אינטנסיביים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שיעול לאחר מאמצים אינטנסיביים
    omry
    06/11/2008

שלום שמי עומרי ואני מאמן כושר/ מתחרה בענפי ספורט שונים. לאחר מאמצים אינטנסיביים מופיע אצלי שיעול שמלווה אותי במשך לפחות שעה לאחר סיום המאמץ. יש לציין כי אני בכושר ארובי וכללי מצויין ,ואינני סובל מבעיה נשימתית כזו או אחרת ביומיום או במהלך אימונים רגילים. אשמח לחוות דעת רצינית בעניין ,בקופת החולים המליצו לי לא להתאמן חזק :-) תודה מראש עומרי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• EIA או EIB..

ד''ר גל דובנוב-רז
    06/11/2008

שיעול אחרי מאמץ אופיני מאוד לכיווץ-סימפונות ממאמץ (exercise0indeuced bronchoconstriction). אם יש רקע אלרגי או אסתמטי, אפילו בעבר הרחוק, זה נקרא exercise induced asthma, המופיע בכ- 70%מחולי האסתמה. ניתן לאבחן זאת על ידי ביצוע בדיקת תפקוד ריאות לאחר תגר מאמץ דרך קופת החולים. גם אצלנו ניתן לבצע בדיקה זו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והטיפול?

omry
    07/11/2008

במידה וזו אכן הבעיה ,מהו הטיפול המומלץ בד"כ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קודם האבחנה

ד"ר דובנוב-רז
    07/11/2008

ואז נדבר. האם יש רקע של אסתמה/אלרגיה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכל תקין

omry
    07/11/2008

לעולם לא סבלתי מקוצר נשימה או סימפטומים אחרים של אסטמה .באימון רגיל בדופק הגיוני (סביב 85% דופק )הכל תקין! אני עוסק בספורט מגיל 6 ותמיד הרגשתי מצויין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו