כאבי שרירים ריצה למרחקים וסימבסטטין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי שרירים ריצה למרחקים וסימבסטטין
    אראל
    18/11/2008

אני רץ למרחק. יש לי גם ערכי LDL גבוהים שבגללם אני נוטל 20 מ"ג סימבסטטין ביום. לפני כחודש השתתפתי במירוץ ל-10 ק"מ (דבר שכיח אצלי). יום למחרת בבדיקת דם שגרתית נמדד אצלי ערך CPK 350 (מעל לנורמה כמובן). בשל העובדה שהבדיקה נערכה כ-24 שעות לאחר מירוץ לא ייחסתי לכך חשיבות. לאחר יומיים של התאוששות יצאתי לריצת אימון של 15 ק"מ בקצב בינוני. באותו שבוע הרגשתי ששרירי השוק בשתי הרגליים כואבים ורגישים. הדבר גרם להאטה הדרגתית בקצב הריצות הקלות שלי . הפסקתי לקחת סימבסטטין לאחר אותו שבוע ונאלצתי להפחית את כמות תדירות ונפח האימונים (שעמד על כ-70 ק"מ בשבוע באותו זמן, על עצימות לא היה מה לדבר בכלל). במשך כארבעה שבועות התאמנתי כשהשרירים רגישים ואני לא מצליח לרוץ אפילו בקצב הקל שאני רגיל אליו. לעתים נאלצתי להפסיק אימון אחרי 2-3 ק"מ. הרגישות גבוהה יותר ברגל ימין ולמרות שמדובר בתחושה עמומה נראה שהיא קיימת בעיקר מתחת לחלק הלאטרלי של ברך ימין. את חצי מרתון תל אביב עשיתי בתוצאה מאכזבת שלא יכולה להיות מוסברת רק על ידי החום ששרר באותו יום. החלטתי להתאושש ושמונה ימים לא רצתי. הרגישות נעלמה וביום שבת האחרון יצאתי לריצה קלה של 10 ק"מ ונראה היה שהכל כשורה. ביום שני רצתי שוב 8 ק"מ ולמחרת, בבוקר יום שלישי (אני רץ בחמש בבוקר) התחלתי ריצה ושוב הרגישות ותחושת הכבדות גרמו לי להפסיק לרוץ לאחר 2 ק"מ. מה יכול להיות ההסבר לבעיה? ובעיקר, מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ענית לעצמך

ד''ר גל דובנוב-רז
    25/11/2008

ברור כי זה משהו שהמנוחה עוזרת לו - כגון בשריר, ברקמה שסביב העצם או אף שבר מאמץ. נסה לשלב תקופה של מנוחה יחסית (הליכה או אופניים) אולי עם קורס קצר של נוגדי דלקת. עבר זמן מאז השאלה שלך - האם זה עדין כואב? מה האימונים כרגע?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו