קריאטין לעלייה במסת שריר ובכוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קריאטין לעלייה במסת שריר ובכוח
    רועי
    23/11/2008

שלום, אני בן 24, שוקל כ-70 קילו, מתאמן 4 פעמים בשבוע בחדר כושר ע"מ לעלות במסת שריר. שמעתי הרבה דברים טובים על קריאטין, גם מאנשים שבאמת מבינים בעניין, לכן נשאר לי רק להתייעץ עם גורם מוסמך באמת כמו רופא ספורט, והייתי מעוניין לשמוע מה דעת הפורום המקצועי כאן על שימוש באבקת קריאטין מונוהידראט טהור. הבנתי למשל שיש שיטת העמסה, למשל בהתחלה יש שלב העמסה, אח"כ יש שלב תחזוקה ואח"כ שלב הפסקה, שאם לא כן אז הגוף מתישהו מפסיק לייצר קריאטין. הבנתי גם שצריך לשתות הרבה, בהתאם למינון כמובן, ושהמינון נקבע ע"פ משקל הגוף. אם לא מקפידים לשתות מספיק - אפשר לפגוע בכליות. השאלות שלי הן: 1. האם יש איזו בעיה בשימוש בקריאטין כל עוד אני מקפיד על הכללים? 2. האם צריך לעבור בדיקות דם? אם כן מתי בדיוק? שמעתי רק טוב על קריאטין ואשמח לדעת מה אומרים על כך רופאי ספורט. תודה, רועי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תודה על האמון והזהירות

ד''ר גל דובנוב-רז
    25/11/2008

הלוואי כולם היו נוהגים כך. כעקרון, רוב גופי הרפואה והתזונה הגדולים אינם ממליצים על שימוש בתוספים כלשהם, כולל הועד האולימפי הבינלאומי והאקדמיה האמריקאית לרפואת ספורט. הסיבה היא העדר עדויות מחקריות מספיקות ליעילותם, והסיכון המוגבר להיותם "קרש קפיצה" לשימוש בחומרים מזיקים כגון סטרואידים. עם זאת, לאחרונה פרסם ארגון גדול לתזונת ספורט נייר עמדה מפורט לגבי קריאטין, שמסכם את הנחקר עד כה: החומר הוא בטוח ולרוב אינו מזיק. המינון המומלץ מכל השיטות שנבדקו הוא 0.3 גרם לק"ג ליום למשך 3 ימים, ואח"כ 3-5 גרם ליום.
    עמדתנו היא שזה כנראה לא מזיק, אולי מעט יעיל, אך לא בטוח כמה זה רלוונטי למי שאינו ספורטאי תחרותי שמנצח על חודו של ס"מ או מילשניה בריצה הקצרה.. קרוב לוודאי שתוכל לחסוך את הכסף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד משהו קטנטן...

רועי
    25/11/2008

קודם כל תודה לך על התשובה העניינית:) למרות שאי אפשר לקרוא לי ספורטאי מקצועי, הבנתי שמעבר למסת שריר וכוח הוא גם עוזר בהתאוששות בסוגי מאמצים קצרים ועצימים כמו שאני עובד עליהם, ולא אשקר, כמובן שיש פה גם את עניין החיצוניות. לגבי קרש הקפיצה לחומרים מזיקים, יש לי גבולות מאוד ברורים בנושא התוספים. אתה יכול לראות שאפילו בנושא קריאטין, למרות ששמעתי רק טוב מהמון אנשים, לא התרציתי ובאתי לפה. אין בכלל מה לדבר איתי על סטרואידים וחומרים מעודדי טסטוסטרון:). השאלה הגדולה שלי היא בעצם אם הוא מזיק, מפני שכתבת "לרוב אינו מזיק". האם "לרוב" משמע כל עוד מקפידים על הכללים הוא לא מזיק? או שיש סיכונים נוספים, ע"פ מה שידוע לך כמובן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מזיק

ד''ר גל דובנוב-רז
    27/11/2008

אך אנו תמיד זהירים בדברינו , לך תדע אם אין שני אנשים שקיבלו מזה כאב ראש.. לגבי פגיעת כליה או כבד - הנושא נבדק וסוכם כי החומר בטוח בשלב זה. מה יהיה מחר - לך תדע, כמו כל דבר ברפואה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו