אי יציבות בברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי יציבות בברך
    מישל
    11/12/2008

יש לי בעיה ואשמח לעצתך,לפני כשנה קרעתי את רצועת הACL בברך,עברתי ניתוח לשחזור הרצועה לפני כחצי שנה,הייתי בטוח שהניתוח לא הצליח כי המשכתי להרגיש כל הזמן אי יציבות חזקה,המנתח אמר שלדעתו הכל בסדר וזו רק שאלה של זמן,פניתי למומחה נוסף שאמר בדיוק את אותו דבר,אך בגלל שהייתי כה נחוש בתלונותיי ,שלח אותי לבדיקת MRI ,הייתי בטוח שהבדיקה סוף סוף תראה שאני צודק ויש לי בעיה ברצועה זו או אחרת אך למרבה הפלא יצא שהניתוח הצליח יפה,כל הרצועות תקינות ואף המניסקוסים,הייתי ממש בהלם,מצד אחד שמח שלא צריך שוב שום התערבות רפואית ומצד שני לא מבין למה אני ממשיך להרגיש שמשהו לא בסדר,אני ממשיך לצלוע ולפחד כל הזמן שהברך תסתובב לי(יש לציין גם שהאורטופד שלי בקופ"ח שבדק אותי לא פעם,אמר שהוא מוצא"לחמן חיובי"-וזה היה לפני שידע על תוצאות הבדיקה) מה לעשות?האם יכול להיות שזה בגלל שאני אולי לא מחזק מספיק את השרירים,או שאולי אני פשוט צריך להפסיק לחשוב על זה וזה יעבור לבד?ׂאו שבעצם אולי באמת יש בעיה,יש דבר כזה בכלל כמו רצועה רפויה או משוחררת,האם צריך אולי להקפיד יותר על פיזיותרפיה מכוונת לברך?. אודה לך אם תכוון אותי בדרך הנכונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי יציבות בברך

הוספת תגובה

• היכן תכנית השיקום?

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    11/12/2008

לאחר ניתוח ACL יש לעבור תכנית שיקום בת כחצי שנה, עם תרגילים קבוצתיים ועצמיים. לא תארת אם עברת כזו. בכל אופן נשמע שהפתרון הוא פיזיותרפיה ופיזיותרפיה, לחיזוק מיצבי הברך הדינמיים - בעיקר השרירים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים בברכיים ובגידי האכילס.

מיכל
    13/09/2010

שלום רב. אני בת 13. אני רוקדת בלט קלאסי. לפני כשלושה חודשים התחילו לכאוב לי הברכיים וגידי האכילס. זה הפריע לי בריקוד, ולא יכלתי לרקוד כמו תמיד. הרופא אמר לי שהכאב נובע מעומס יתר על הרגליים בשיעורי הבלט, ושאני צריכה לתת מנוחה לרגליים. הוא נתן לי כדורים ומשחה (אני לא זוכרת את שם הכדורים). יחד עם המנוחה והכדורים הרגשתי שיפור רב, אבל לא החלמתי לגמרי. התחלתי לדאוג מאוד כי היה לי חשוב מאוד לחזור בתחילת השנה לתיפקוד מלא בשיעורי הבלט. ב-26.8 הלכתי עוד הפעם לרופא והוא נתן לי הפנייה לפיזיותרפיה ועוד משחה, חזקה יותר, קוראים לה זוסטריקס. הפיזיותרפיסטית אמרה שיש לי חוסר יציבות בברכיים ושזה יכול להיות מלידה או כתוצאה ממתיחת יתר בשיעורי הבלט. רציתי לשאול אם את/ה יודע/ת מה אני צריכה לעשות כדי לטפל בזה ? חשוב לי לציין שאני חזרתי בראשון לספטמבר לשיעורי הבלט, אבל אני עדיין לא יכולה לרקוד רגיל כמו פעם, בלי כאבים. הכאב בברכיים מפריע לי גם בפעולות יומיומיות רגילות כגון הליכה, ריצה , הליכה במדרגות וכ'ו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי יציבות בברך

ד''ר שמי שגיב
    15/09/2010

מה שחשוב להבין זה שהיציבות של הברך נקבעת מתפקוד נכון של מערכת העצבים הפוקדת על השרירים להגיב ולהתכווץ בהתאם לעומסים הפועלים על המפרק.
    בניתוח שכזה נהרסים עצבים החשובים לתפקוד המכאני של הברך ויש חשיבות בשיקום נירולוגי של הברך
    ניתוח יוצר גם טרואומה למערכת העצבית, זיכרון, וזה ממשיך לנהל את הגוף כאילו הברך עדיין בראומה.
    תרגילים שיקומיים וטיפול לשיקום נירולוגי יכול לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו