סוכר ענבים לאחר אימון.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוכר ענבים לאחר אימון.
    רועי
    20/12/2008

לאחר האימון אני צורך אבקת חלבון, בתוספת כ60 גרם סוכר ענבים (אני שוקל 70). רציתי לשאול האם הכמות הגדולה הזאת של סוכר ענבים מזיקה (מבחינת אינסולין - סוכרת וכו'), או שכמו שנאמר לי - לאחר אימון זה לא משנה כי הגוף צריך את זה. תודה רבה ושבת שלום!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סוכר ענבים לאחר אימון.

הוספת תגובה

• תזונה עדיפה על תוספים

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    27/12/2008

לחם יעשה את אותה עבודה כמו סוכר...ברמת העקרון, נכון שלפעמים אבקות יותר נוחות לשימוש אחרי אימון מאשר אוכל, אך אפשר בקלות לאכול נכון במקון לבזבז כסף על כך. עמדת כל הארגונים הגדולים העוסקים בתזונה וספורט היא שאוכל הוא מספיק ולא צריך עזרה.
    בגדול,צריכה רבה של סוכרים פשוטים (כגון סוכר ענבים אך גם לחם וכדומה) מגבירה את הסיכון לסוכרת בהמשך החיים. אם זה רק אחרי האימון, לא נראה שיש בעיה, הקפד רק לאכול מאוזן ע"פ שאר היממה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ושאלה נוספת

רועי
    30/12/2008

קודם כל תודה רבה! הבנתי שאחרי אימון יש רגישות גבוהה לאינסולין ולכן אין מה לדאוג מבחינת סוכרת בעתיד.. זה נכון? ואם כן... האם זה תקף גם לכמות כזו גדולה של כ60 גרם סוכר ענבים? (שזה כ12 כפות) תודה רבה והמשך יום נעים!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכוונה....

רועי
    30/12/2008

לא יודע אם הסברתי נכון... נאמר לי ש"אחרי האימון רגישות הגוף לאינסולין בשיאה והרבה גלוקוז נכנס לשרירים בכלל בלי צורך באינסולין. אם יש זמן שבו זה "לא מסוכן" לצרוך סוכר, זה אחרי האימון..." האם זה נכון? תודה רבה...!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמובן שאין מחקרים על זה

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    04/01/2009

כלומר, שבדקו אנשים שצרכו סוכר אחרי אימון והסיכון שלהם לפתח סוכרת בעתיד. לכן בינתיים "נדביק" את המידע ממחקרים אחרים - צריכת סוכרים פשוטים מגבירה סיכון לסוכרת, אך כמובן שמדובר על האוכלוסיה הכללית ולא על מנות בודות פה ושם.. בנוסף, פעילות גופנית מפחיתה בכ- 30% את הסיכון לפתח סוכרת. זה מה שידוע כרגע. בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו