צוואר שנתפס שוב ושוב

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צוואר שנתפס שוב ושוב
    מורן
    29/12/2008

שלום, אני בן 28, ומתאמן באיגרוף תאילנדי. אני יושב עכשיו עם צוואר תפוס וכואב, וזו הפעם השלישית שזה קורה בחודשים האחרונים. כל פעם נתפס אותו המקום - בצד ימין, בערך בין השכם לבסיס הצוואר. הפעם אני עוד במצב תיפקודי סביר, אבל פעמיים אחרונות ביומיים הראשונים פשוט לא יכולתי לזוז, ורק זריקות וולטרן ועוד חומר כלשהו הצליחו להחזיר אותי לתפקוד. השאלה האם יש משהו לעשות בעניין? חשוב לי לציין שאני מקפיד לעשות חימום ומתיחות לפני אימון, ולמרות חימום יסודי אתמול זה שוב קרה. תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צוואר שנתפס שוב ושוב

הוספת תגובה

• אכן..

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    04/01/2009

בעיה מוכרת, בעיקר כאשר מופעל כיווץ רב של שרירי הצואר כמו שקורה באופנים/ספינינג או תנועות חדות כמו באומנויות לחימה. יתכן והחזקת הכתפיים למעלה, לשם שמירת הפנים, גם היא מעמיסה על שרירי הצוואר. כדאי להתחיל עם רופא המשפחה, אולי לבצע צילום צוואר כדי לוודא שהמנח והמבנה האנטומי שלך תקין, ולגשת לאורתופד/ רופא ספורט/ פיזיותרפיסט לבדיקה גופנית נוספת ועצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו