תסמונת המדור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תסמונת המדור
    נועם
    24/07/2007

שלום ד"ר

מזה זמן רב אני סובל מנפיחות ונוקשות בחלק הקדמי של השוקיים(גם בזמן מנוחה), זה מתגבר וכואב בצורה חדה מאוד בזמן מאמץ הליכה ולא מאפשר לי לעשות הליכות למטרת בריאות וכושר .
    הייתי אצל אורטופד שנתן לי הפניה למיפוי עצמות (אני עדיין ממתין לבדיקה)
    כמו כן בגלל עניין אחר הייתי אצל אורטופד שמתמחה גם בכף הרגל , ובבדיקה שלו העלה חשד שמדובר בתסמונת מדורים קדמיים כרונית , והציע לבצע בדיקת לחצים תוך מדורית .
    שאלתי היא , האם לעשות את 2 הבדיקות ?
    האם יכול להיות שהבעיה היא בכלל בכלי דם ?
    ומה הטיפול במקרה שכזה ?

בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת המדור

הוספת תגובה

• אולי..

ד''ר גל דובנוב-רז
    24/07/2007

חסר לנו מידע אודות גילך. בכל אופן, בתסמונת המדור הכרונית (לחץ מוגבר בשרירי השוק, אשר גורם ללחץ על עצבים וכלי דם) פחות אופייני כאב במנוחה כפי שתארת - אלא כאב המופיע במאמץ וחולף עם מנוחה. בבדיקה לפני המאמץ ואחריו ניתן למשש כי הופיעה נוקשות באזור הכאב המתאימה למדור שרירים אנטומי, ופגיעה באספקת הדם ובעצבוב. דרושה הקשבה מעמיקה לתלונותיך ובדיקה גופנית מקיפה ע"י אורתופד המתמחה באזור כף הרגל, עלך מנת לשקול מהן הבדיקות ארש נדרשות. טרם מיפוי העצמות, נהוג לבצע צילום רנטגן רגיל ואולי אולטראסאונד לרקמות הרכות באזור הכאב. לאבחנת תסמונת המדור, מודדים לחץ תוך מדורי לפני מאמץ ואחריו. אם אכן זו הבעיה, האפשרויות הן - לא לעשות כלום, לבצע טיפול שמרני כגון מנוחה או עיסוי עמוק, או לנתח כדי להרחיב את המדור. האורתופד ידון איתך לגבי היתרונות והחסרונות של כל דרך. בהצלחה, ואנא עדכן אותנו!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ד"ר , ולשאלתך ...

נועם
    25/07/2007

אני בן 33
    הבדיקות שהוצעו לי , אורטופד כללי הפנה אותי למיפוי עצמות .
    ובבדיקה אצל אורטופד המתמחה בכף רגל , איבחן שככל הנראה מדובר בתסמונת המדור , והציע אפשרות של בדיקת מדידת לחץ במדור .
    לא הוצעה לי בדיקת אולטרסאונד לבדיקת הרקמות הרכות , האם יש מקום לבקש את זה ?
    והאם בעיה כמו שיש לי יכולה להיווצר בגלל הפרעות בכלי דם ?
    כמובן שהפתרון של לנוח ולא ללכת , זו לא האופציה המועדפת , כך שמן הסתם אצטרך אופציה שתאפשר לי להמשיך בפעילות יומיומית וכן הליכה למטרת בריאות .
    אעדכן בע"ה לכשיהיו לי התוצאות .
    בתודה ובברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו