כאבים בגב התחתון ובברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים בגב התחתון ובברך
    נמרוד
    12/01/2009

שלום, שאלתי לפני כשבועיים שאלה אחרת ונענתי-תודה רבה! בינתיים התפתחו אצלי כאבים בגב התחתון- בעיקר בצדדים ליד המותניים, ובברכיים- בעיקר בברך ימין. התחלתי להתאמן לפני כ-10 חודשים: 4 פעמים בשבוע(פעמיים- הליכה מהירה שנמשכת שעה וכ-40 דק' אנאירובי(משקולות), ופעמיים- אותה הליכה מהירה +כ-40 דק' שחית חזה. לאחר כל הליכה גם תרגילי בטן. לפני שהתחילו הכאבים הייתי מוסיף כ-15 דק' אחרי ההליכה גם אימון אירובי נוסף, כמו: מדרגות או אליפטקל או ממשיך ללכת ). יום אחד החלטתי לנסות לרוץ...זאת משום שכולם ייעצו לי שרק כך ניתן להגיע לדופק המטרה, וגם מכיוון שהרגשתי שגופי התרגל לפעילות הקבועה, שנראה כי הפכה שגרתית. לאחר אותו יום התחילו כאבים בברכיים(בעיקר ימין), וכאבי הגב התחתון היו עוד לפני חווית הריצה... (כחודשיים-שלושה אחרי שהתחלתי להתאמן בכלל), ויש לי הרגשה כאילו החמירו, או שאולי זה פסיכולוגי. הכאבים, כאמור, בעיקר בצדדים ליד המותניים. לעתים אני עושה תנועה קטנה ודי שולית, ויש לי מעין הרגשת דקירה , קצת מעל הגב התחתון. 1.מה ניתן לעשות? האם לפנות לרופא? 2.האם יתכן שכאבים כאלה נגרמו בגלל עודף תרגילי מתיחות(אני עושה תמיד לפני ואחרי האימונים)? או שמא התכנית מאומצת מדי? כלומר, יכול להיות שאין קשר לריצה החד-פעמית? תודה רבה! :-) יום טוב, נמרוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבים בגב התחתון ובברך

הוספת תגובה

• כן וכן

ד''ר גל דובנוב-רז
    12/01/2009

כן כדאי לגשת לרופא המשפחה קודם. בד"כ איננו אוהבים כאבים ברגל אחת, הכאבים הנפוצים מופיעים בשני הצדדים - למרות שקלטתי שאמרת "בעיקר ימין". אל תשכח ששחיית חזה נותנת פליק לא קטן לברך. הדקירות בגב אופיניות לצביטה של עצב, ויתכן ומדובר בלחץ של דיסק בגב. תתחיל עם רופא המשפחה ונראה אם צריך עוד משהו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

נמרוד
    13/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקש הבהרה- למעשה יתכן שמתיחות

נמרוד
    14/01/2009

תגרומנה לביות מהסוג הזה? מעוניין לדעת את זה להמשך הפעילות הגופנית... ואשמח לקבל המלצות לגבי מתיחות. תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן

ד''ר גל דובנוב-רז
    17/01/2009

לעתים אכן מתיחה יכולה לגרום לקרעים קטנים ולדלקת - שיגרמו לכאבים בעת המתיחה. עקרונות מתיחות הם לבצען על שריר חם, להגיע עד סף הכאב, למתוח בעדינות כ- 30 שניות. לגבי תרגילים ספציפיים - זה יראה לך מדריך כושר או פיזיותרפיסט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו