חימום נכון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חימום נכון
    דייב
    31/07/2007

שלום ד"ר דובנוב - אני משחק כדורגל פעם בשבוע, ולמרות שאני מקפיד להתחמם אני מותח שרירים, בעיקר את התאומים - מה ניתן לעשות. כמה זמן זה חימום נכון והאם יש תרגילים מוצליחם למתיחה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חימום נכון

הוספת תגובה

• שחק פעמיים!

ד''ר גל דובנוב-רז
    02/08/2007

דייב היקר,
    מספר מחקרים אשר בדקו זאת מצאו כי, למרות מה שחונכו שנים רבות, מתיחות אינן מונעות כאבים אחרי מאמץ. חימום בדרך כלל נמשך מספר דקות, כאשר מומלץ שתתחילו את המשחק בקלות ותגבירו לאט - אני מבין שאינכם נערים מתוך כך שאתם משחקים רק פעם אחת בשבוע. נסה לבצע פעילות נוספת בשאר ימי השבוע, כגון הליכה. ריצה או אופניים - כזו אשר מפעילה את התאומים. כך, הכושר ייגבר והכאב יפסיק להופיע. אגב, יתכן ומכניקת הריצה שלך אינה טובה כל כך, ואתה מרים את עקביך בזמן ריצה ומפעיל עומס רב על התאומים. נסה לשים לב אם הדבר מופיע גם בהליכה או ריצה בימים אחרים בשבוע.
    תרגיל מתיחה לתאומים, כדי לשמר את טווח התנועה של המפרקים, הוא למשל כפיפה לפנים בישיבה שלמה (שב עם רגליים ישרות קדימה, ברכיים צמודות לרצפה, וכפוף לאט לפנים עד ממש לפני סף הכאב. החזק כ- 30 שניות ושחרר).
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו