התכווצות שרירים בשוקיים מעל הברך

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התכווצות שרירים בשוקיים מעל הברך
    נדב
    16/02/2009

שלום, ביום שישי רכבתי עם קבוצת רוכבים במסלול אופני הרים בן כ- 40 ק"מ. המסלול באופן כללי היה במגמת ירידה (מ- 600 מעל פני הים לאפס), אך היו בו לא מעט עליות וירידות מקומיות. כחמישה קילומטר לפני הסוף באחת העליות חטפתי סימולטנית בשתי הרגליים התכווצות שרירים בשוקיים מעל הברכיים. כשירדתי מהאופניים וניסיתי ליישר את הרגליים הכיווץ לא איפשר לי זאת תחילה. את הקטע האחרון המשכתי ללכת ברגל תוך כדי שהכאב המשיך אך פחת מעט בעוצמתו. לרכב בעליה לא יכולתי בכלל כיוון שמייד הכאב של הכיווץ היה תוקף אותי. יצויין שאני רוכב באופניים שנים רבות כמעט כל סוף שבוע וגם למרחקים של 30 ו- 40 ק"מ, אם כי כשרמת הקושי כמו כאן הייתי רוכב פחות קילומטרים. גם אולי במהירות נמוכה יותר ועם יותר הפסקות. השאלה שלי אם ההתכווצות נובעת מסתם מאמץ יתר או שיש כאן גורם פיסיולוגי שאני לא מכיר שגרם לזה לקרות בשתי הרגליים בעת ובעונה אחת. האם שימוש במשקה איזוטוני כלשהו יכול היה למנוע את התופעה או שרק נדרש אימון יותר חזק? האם יש איזה נזק בלתי הפיך בכך שהמשכתי ללכת כחמישה קילומטר עם ההתכווצות? אגב דיי מהר אחרי סיום הרכיבה כבר תפקדתי רגיל חוץ מזה שהרגשתי את קיומם של שרירים אלה בעת הליכה, אך בהחלט במידה סבירה. תודה נדב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• סביר שמאמץ יתר

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    16/02/2009

כנראה שילוב של משהו בתזונה/ שתיה + המאמץ גרם לכיווץ. זה יעבור עם חלוף הימים, ולא צפוי נזק מיוחד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכוונתי כמובן לירכיים

נדב
    16/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו