מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליח להרזות יותר , ולאחר דיאטהרועי27/02/2009
שלום רב שמי רועי לפני כ 9 חודשים התחלי בדיאטה רצינית כאשר משקלי היה כ 105 ק"ג בדיאטה צרכתי כ 1800 קלוריות ביום בממוצא ועשיתי ספורט של כ 6 פעמים בשבוע הליכה של כ 8 ק"מ ביום ירדתי יפה מאוד עד ל 87 ק"ג ובמעמד זה התחליטי להתאמן על פיתוח שרירים עם תפריט שכלל כ 110 - 130 גרם חלבון ביום וכ 2000 קלוריות + פעילות אירובית של כ 4 פעמים בשבוע כ 6 ק"מ הליכה מאז התקופה הנ"ל שהייתה לפני כ 3 חודשים , עליתי במשקל כ 3 ק"ג על אף שאני במאזן קלוריות שלילי וכן עליתי קצת במסת שריר , אך לא בכמות של יותר מ כ 1 ק"ג ... כל ניסיונותי להוסיף פעילויות אירובי וכן להוסיף עוד גירעון קלורי על מנת להוריד עוד במסת השומן לא צלחו אני מנהל יומן ב 3 החודשים האחרונים ובו יש לי גירעון של כ 40000 אלף קלוריות ,אך בפועל רק עליתי כ 2 ק"ג שומן במקום לרדת כ 5- 6 ק"ג במשקל ... יש לציין שרק מסת שריר אני מצליח לפתח יפה ותבדיקות הדם שלי תקינות ורמת ה tsh שלי היא 3.5 ושעשיתי גם בדיקת b m r שיצא בה שאני שורף כ 2020 קלוריות במנוחה ביממה ו ש 98% מהמדד החזוי, מה שאומר שלא הרסתי את חילוף החומרים שלי בדיאטה ... 1 .מה הסיבה שאני לא מרזה ? 2. האם זה בגלל שאני מתאמן על היפרטרופיה בשרירים אז זה סותר את ההרזיה , על על הגירעון הקלורי ? 3. האם אם אני יפסיק להיתאמן על היפרטרופיה בשרירים ,אז אני יוכל להמשיך לרדת בשומן ? אחוז השומן שלי הוא כ 14 % בקליפר בוינגייט ואני רוצה לרדת ל 10% והגובה שלי 188 ס"מ ואני בן 25
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מורכב...
ד''ר נעמה קונסטנטיני04/03/2009הפירוט הרב שנתת מרמז על עיסוק מעט מוגזם בנושא המשקל, לדעתנו. BMI שלך תקין, אחוז השומן שלך תקין (במגבלות השיטה), ויעד של 10% הוא מוגזם ואינו מובן - למה בחרת מספר זה, ולמה הצבת את אחוז השומן בכלל כיעד?
כמה תשובות לאלותיך:
המשפט "עליתי במשקל כ 3 ק"ג על אף שאני במאזן קלוריות שלילי וכן עליתי קצת במסת שריר , אך לא בכמות של יותר מ כ 1 ק"ג" - אם עלית במשקל, אינך במאזן אנרגטי שלילי, למרות החישובים.. לכן אינך מרזה..
פעילות בעלת אופי של אימוני כוח אינם דרך יעילה כלל לירידה במשקל, שכן ההוצאה האנרגטית בה נמוכה. השילוב של אימוני כוח + פעילות אירובית הוא האופטימלי. בנית שריר אינה סותרת כלל את הירידה בכמות השומן - כל עוד זה נעשה בילושב עם תזונה מתאימה ולא מוגזמת. אין צורך לחשב את כמויות החלבון או לקחת תוספים - זה מקור לקלוריות מיותרות.
אם תרצה יעוץ פרטני יותר, ניתן להעזר בדיאטניות ספורט באזור מגוריך, או ברקפת הדיאטנית שלנו, הנמצאת גם בת"א וגם בירושלים. בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה
רועי04/03/2009אין מצב בחיים שכאשר עליתי במשקל הייתי במאזן קלוריות שהוא לא שלילי ... דבר זה נבדר על ידי ועל ידי דיאטנית קלינית ספורט במדויק !! אני אפילו שיקרתי את אצמי לא מעט בחישוב לרעתי ... נושא זה הוא סופר סופר ודאי ... הדיאטנית הקלינית אמרה לי לאחר שבחנה לי את התפריט שלי ואת בדיקות הדם התקינות כולל tsh שהיה 3.5 וכולל bmr שהיה 2020 שזה 98% מהמדדר החזוי שהכול ניראה אצלי תקין ושהיא לעולם לא צפתה במיקרה כזה שלא עגירת שומן של הגוף והיא לא יכולה לעזור לי !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשקל קובע, נקודה
ד''ר גל דובנוב-רז08/03/2009רועי, יש כאן נקודה עקרונית וחשובה: עלייה במשקל = תוספת חומר בגוף, נקודה. שומן או שריר, עצם או נוזלים - זה תלוי כמובן. מה שהכי מדויק זה השינוי במשקל, ואם עלית, אז היית במאזן חיובי. הרישום בתפריטים לא תמיד מדויק 100%, ובדיקת RMR רק אומרת מה הקצב המטבולי שלך במנוחה, ולא כמה אנרגיה אתה מוציא ביממה או כמה פעילות אתה מבצע. זה הרי נעשה דרך הערכה בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?