מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אקטיב פרוטאין גבוה בדםאופיר03/08/2007
שלום שמי אופיר ואני כמעט בן 22 ( 21 ו9 חודשים ליתר דיוק), אני מתאמן בחדר כושר כ3 חודשים ואני גם משתמש בתוספי תזונה, אבקות חלבון, מדיי פעם קורה לי שאני מרגיש חלש ומסוחרר וזה מלווה בדפיקות לב חזקות.
בבדיקות דם שגרתיות שעשיתי היה לי אקטיב פרוטאין גבוה בדם, רציתי לדעת האם יש קשר בין שלושת הדברים: סחרחורת ודפיקות לב חזקות, אבקות חלבון, והאקטיב פרוטאין גבוה בדם.
אודה לכם אם תוכלו לעזור לי
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זהירות מונעת אסון
ד''ר גל דובנוב-רז03/08/2007אופיר היקר,
ראשית כל - אין שום סיבה בעולם שבחור שרק החל להתאמן בחדר כושר יטול תוספי מזון ואבקות חלבון - למעט לחץ מצד מי שמוכר לך אותם ומרוויח עליך כסף. תזונה נכונה תאפשר לך את אותם הישגים בשלב זה.
דפיקות לב וסחרחורת במאמץ הם עניין רציני - ויש להרחיב את הבירור בהקדם על ידי רופא, ומומלץ רופא ספורט. יתכן וחומר כלשהו בתוספים שלך גורם לחיקוי פעולת האדרנלין - ויש להפסיק מיד כל תוסף.
לשאלתך - CRP גבוה הוא מדד בלתי ספציפי לדלקת. אין כל סיבה לבדוק את רמתו בבדיקות "שגרתיות", אלא אם היו תלונות כלשהן אז (כגון חום, שיעול, כאבי בטן ממושכים וכדומה). יש להמשיך בירור ע"י רופא המשפחה שלך ולראות אם יורד (כעדות לזיהום שחלף) או נותר גבוה - ואז יש לחפש מחלה כלשהי המסתתרת ברקע.
לא אמור להיות קשר בין CRP לבין האימון והתוספים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל...
אופיר04/08/2007הסחרחורות והדוםק מהיר לא באים במהלך האימון הגופני, הם באים לעיתים רחוקות במצבים של מנוחה דוקא והרגשה של ממש עד כמעט עילפון.
האם יש קשר בין מה שסיפרתי לך קודם לבין מה שתיארתי כרגע?
תודה
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדרוש המשך בירור
ד''ר גל דובנוב-רז04/08/2007הופעת סחרחורת ודופק מהיר (נסה למדוד כמה מהיר - האם מדובר ב100 פעימות לדקה או סביב 200+) יכולות להיות ממקור לבבי ראשוני או ממקור אחר המשפיע על הלב - כדוגמת תוספי מזון או תרופות כלשהן, מתח נפשי, ועוד. דרוש המשך בירור על ידי רופא המשפחה אשר אולי יפנה לקרדיולוג לביצוע הולטר, בין היתר. כך או כך, הפסק את התוספים המיותרים הללו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה שוב, ו...
אופיר06/08/2007הייתי במעקב אצל קרדיולוג ואמר שאין לי שום בעייה לבבית כולל בדיקת אקו.
שניתי אליך אולי שתוכל לתת לי האם יש קשר בכיוון של התוספים.
יכול להיות מצב שזה נובע מלחץ נפשי, במקרה כזה יש טיפול מונע?
תודה
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הבירור
ד''ר נעמה קונסטנטיני06/08/2007אנו מציעים לבצע גם בדיקת הולטר, מכשיר הרושם את כל פעימות הלב על פני יממה שלמה, כדי לראות אם ישנן הפרעות בקצב הלב. בהחלט יתכן ותלונותיך נובעות מלחץ נפשי - גש אם כן לאיש מקצוע מתאים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה, שאלה אחרונה.
אופיר07/08/2007השאלה שלי היא אם קרדיולוג כבר עשה לי אקו ואמר שהלב שלי הוא 100 אחוז, האם יש סיכון בדפיקות הלב החזקות והמהירות שקורות בעקבות לחץ נפשי, האם זה יכול להיות מסוכן ? , כי כאשר זה קורה זה קורה למספר רגעים (עד דקה) ומפסיק, האם יש סיכון במקרים כאלה או פשוט לנוח מספר דקות ולהמשיך כרגיל? כי אני חושב שהדפיקות לב הם תגובה ללחץ שלי מהסחרחורות שקורות.
תודה
אופיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם זה נפשי - אין סכנה
ד''ר נעמה קונסטנטיני07/08/2007אולם עליך ראשית לוודא כי אכן לא מדובר בהפערות קצב אשר בעלות סיכון, בד"כ על ידי הולטר. באקו רואים את מבנה הלב ופעילותו המכאנית באותו רגע - לא את פעילותו החשמלית על פני היממה ובעת אירועי הדופק המהיר. בנוסף - גש לברר את הלחץ הנפשי... בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?