מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ריצה במקוםמשה12/03/2009
שלום אני עושה ריצה מהירה במקום תוך הרמת ברכיים במשך דקה כל בוקר, כל יום.(בנוסף אני מבצע כל יום 20 כפיפות בטן ו30 שכיבות שמיכה גם כל בוקר). אני מבצע זאת ממש מיד אחרי הקימה בבוקר. השאלה שלי היא האם מותר להעלות את הדופק בצורה מהירה ישר אחרי שקמים בבוקר ?האם זה לא מזיק ללב? והאם זה לא פעולה אנארובית מה שאני עושה? תודה משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר נעמה קונסטנטיני17/03/2009מה גילך ומה רמת האימון שלך? כי כעקרון אין בעיה לקום מהמיטה ולרוץ, אולם בגיל מבוגר יש כנראה רגישות מסוימת של שריר הלב בשעות הבוקר, אז נרשמת שכיחות גבוהה יותר של התקפי לב לעומת שאר חלקי היממה....שנית, מאמץ בן דקה אכן רובו הגדול אנאירובי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית., ריצה במקום
משה18/03/2009ד''ר נעמה קונסטנטיני שלום אני בשנות ה30 לחיי. שאת אומרת ביל מבוגר שיש סכנה לשריר הלב לאיזה גיל את מתכוונת? בסופו של דבר מה את אומרת כדי להמשיך בפעילות זו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - אבל למה?
ד''ר גל דובנוב-רז18/03/200930 זה צעיר, אל דאגה.. נזכיר רק כי המלצות פ"ג לאוכלוסיה הן 150 דקות בשבוע, למשל הליכה של 30 דקות 5X. אם הדקה הזו מעירה אותך - סבבה, וזה בטח עדיף מכלום - אך אפשר הרבה יותר.. למה שלא תוסיף גם עוד קצת כפיפות מדי פעם? כך תאתגר את הגוף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשה
משה18/03/2009ד''ר נעמה קונסטנטיני שכחתי לשאול אותך עוד משהו. אחרי כמה זמן לאחר האוכל מותר לעשות פעילות גופנית? שוב תודה רבה משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין כללים
ד''ר גל דובנוב-רז18/03/2009למתאמן ה"רגיל", על פי הנוחות האישית. לספורטאי הסבולת, דווקא מומלץ לאכול בשעות שלפני הפעילות ואף למלא את מאגרי הפחמימות כחצי שעה לפני מאמץ ממושך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית
משה18/03/2009ד''ר גל דובנוב-רז מאוד מפחיד אותי הענין הזה שיש רגישות לשריר הלב בשעות הבוקר אני יודע שאני צעיר יחסית אבל למה לי לקחת סיכון .האם לא כדי שאני העבור לעשות פעילות גופנית בשעות בצהרים או בערב? ובכלל והאם הריצה במקום שאני עושה במשך דקה יום יום האם זה לא מזיק לגוף? תודה רבה משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחששך אינו מוצדק
ד''ר גל דובנוב-רז22/03/2009אין בעיה לבצע מאמצים בבוקר - ספורטאים רבים עושים זאת. ולא, הפעילות שלך אינה מזיקה לגוף - אם כי היא מועטה מדי. זה עדיף מכלום - אך תמיד יש לשאוף ליותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפעילות גופנית
משה22/03/2009ד''ר גל דובנוב-רז ערב טוב סליחה שאני מתעקש על השאלה אבל באיזה גיל בעתיד אני אצתרך להגיד לעצמי stop לעצור ולהוריד הילוך ולהפסיק להתאמן בשעות הבוקר ולהוריד את כמות האימונים? האם הגיל בכלל פרמטר? תודה רבה על הסבלנות שלך במענה לשאלותי משה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשום גיל
ד''ר נעמה קונסטנטיני29/03/2009אם אתה ממשיך בפעילות שאתה מורגל בה - אין בעיה. אגב מומלץ תמיד לשאוף ולהגביר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?