POWER CAPS

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• POWER CAPS
    אורן
    12/03/2009

שלום רב, אני בן 28 משקל 89 ק"ג גובה 1.77 מטר. מתאמן בחדר כושר כשלוש פעמים בשבוע. בזמן האימון פעמים רבות חש עייפות המקשה עליי לשמור על איכות האימון המורכב מחלק ראשון אנאירובי וחלק שני אירובי שני החלקים במאמץ גבוה יחסית (עבורי). אני נמנע מלהשתמש במשקאות אנרגטיים עקב כמות הקלוריות המצויה בהם, מה שנוגד את מטרת האימון שלי. לאחרונה נתקלתי בתוספים חדשים יחסית: הידרוקסיקאט, אל קרניטין ו-POWER CAPS. תוספים אלה מסייעים בהפחתת עייפות ושריפת שומן. לגבי השניים הראשונים הבנתי כי מדובר בחומרים כימיים וכדאי להימנע במיוחד מהידרוקסיקאט. רציתי לדעת יותר לגבי POWER CAPS והאם יש תופעות לוואי שכדאי לשקול? תודה, אורן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    POWER CAPS

הוספת תגובה

• בדיוק ראיתי את הפאואר קאפס בחנות...

SIG
    16/03/2009

ברכיבים שלהן יש בין היתר טאורין-רכיב מושמץ ממשקאות האנרגיה, הפגזה של קפאין (לא כדאי יותר ליהנות מאספרסו טוב?), אל-קרניטין -שממנו אתה חושש, לעדותך... לא נשמע להיט... אבל אני סתם בנאדם מהרחוב...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין ליטול שום תוסף

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    17/03/2009

ההטבה שזה אמור לתת אינה מוכחת, ולעתים יש סיכונים. קרניטין סה"כ בטוח אך כנראה אינו מועיל, וההידורקסיקט מקושר עם תופעות לוואי משמעותיות. אם לדעתך אתה אינך ממצה את הפוטנציאל - התיעץ עם תזונאית ספורט קודם כל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בתוסף

אורן
    17/03/2009

דווקא נאמר לי שאלקרניטין רובו עשוי מרכיבים כימיים ולכן פחות מומלץ. מאידך, בהתייעצות עם נס' מאמני כושר בכירים נאמר לי שהם עובדים זמן רב עם מתאמנים המשתמשים בהידרוקסיקט הזוכים לתוצאות ללא תופעות לוואי. מהם תופעות הלוואי המשמעותיות שציינת? ומה לגבי תועפעות לוואי של POWER CAPS? (שהוא רובו עשוי חומרים טבעיים ונועד למעשה להחליף משקאות אנרגטיים מתוך היתרון שהוא יחסית טבעי ולא מכיל את הקלוריות הנמצאות במשקה האנרגיה). תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מדע ויש שמועות

ד''ר גל דובנוב-רז
    17/03/2009

- קרניטין הוא חומר אחד ולא תערובת של חומרים, מיוצר גם בגוף, לא מוכרות תופעות לוואי עמו אך כאמור, התועלת בו אינה מוכחת עדיין
    - הידרוקסיקט מקושר למספר מקרי נזק כבדי משמעותי ולאחרונה גם תמס-שריר (רבדומיוליזיס). לא פורסם עדיין מחקר המראה שהוא עובד ושבטוח.
    - Power Caps נבדקו בשני מחקרים שפורסמו, בהם לא נמצאה הפשעה על יכולת ביצוע מאמץ.

כאמור, וזו עמדת ארגונים רבים העוסקים בספורטאים ותזונה - תזונת ספורט נכונה מספקת לאתלט את כל הדרוש לו, ואין מקום לשום תוסף מהסוג שציינת. חסוך את הכסף ושמור על הבריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו