קושי בנשימה עמוקה, כאבי רגליים.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קושי בנשימה עמוקה, כאבי רגליים.
    רואי פרנקל
    07/04/2009

שלום שמי רואי, בן 25, אני עוסק בספורט מגיל צעיר ומעשן כחצי קופסא ביום, בחצי שנה האחרונה אני מתאמן בין 5- 6 פעמים בשבוע, כדורסל, שחייה ובעיקר ריצה ממושכת, התחלתי ב3.5 ק"מ ובשבועיים האחרונים אני רץ 10 ק"מ, בין 45 ל55 דק', הקושי בנשימה עמוקה החל לפני כשבועיים, במקביל לעלייה בקילומטרא'ז, הכאבי רגליים הם באזור העצם בקרבת שריר התאומים ( בצד הרגל ), אני מבצע חימום לפני כל פעילות, ואני מאד קשוב לגוף שלי, הייתי קצין קרבי, ואני רגיל לפחות כך נראה לי לעומסים על הרגליים, ב שנה האחרונה ירדתי מ88 ק"ג ל76 ק"ג גובהי 1.70 ( טיול בהודו:) ), אני מעוניין להמשיך להתאמן ולעלות את קושי האימון, וגם לאחר הקושי בנשימה אני ממשיך להתאמן, חשוב לי ברשותכם לשאול מספר שאלות:

1. האם הקושי בנשימה העמוקה קשור למאמץ הפיזי של ההסיבולת לב-ריאה?, סך הכל אני מסיים את הריצות ולא מתנשף יתר על המידה.
    2. כיצד אוכל לבנות תכנית אימונים נכונה עם העומס המתאים למשקל שלי ובכלל לקילומטראז השבועי ( אין לי כסף מיותר )?
    3. מה הקילומטרא'ז הממוצע וכמה עליי לנוח בין פעילות לפעילות?

כל תשוב תתקבל בברכה, חג שמח, רואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבים

ד''ר גל דובנוב-רז
    20/04/2009

קשה לענות על הכאבים הללו בלי בדיקה גופנית. פנה אל רופא המשפחה/ספורט, אולי כדאי גם צילום חזה לראות שאין "חזה אויר". עליה בנפח אימונים היא גורם סיכון ידוע לשברי מאמץ, כידוע לך..לגבי האימון, אולי כדאי לחזור למרחקים שהיו קודם לתקופה מסוימת, ולעלות בהדרגה מתונה יותר. כמו כן, הפסק לעשן...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו