כאבים חזקים מתחת לצלעות בצד ימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבים חזקים מתחת לצלעות בצד ימין
    מירי
    14/08/2007

שלום רב!
    שמי מירי, וברצוני לשאול שאלה, לפני שנה כערך חשתי בכאבים חזקים מאוד בצד ימין מתחת לצלעות בזמן ריצה. תחילה, הכאבים היו נסבלים (חודש בערך) אך לאחר מכן הכאבים התחזקו עד לכדי מצב שבו גם ריצה ולו האיטית ביותר לפרק זמן של לא יותר מ-5 דק', לא התאפשרו. מאז אושפזתי בבי"ח כי לא יכולתי לבצע פעולות בסיסיות ביותר, כגון: לעמוד, לשבת, לשכב ואפילו לנשום מרוב כאבים. לאחר בדיקות מקיפות ואשפוז של שבוע, תודה לאל כל הבדיקות יצאו טובות. מאז המשכתי לעסוק בפעילות גופנית (כמובן באופן הדרגתי) אך לא עסקתי בריצה. התמקדתי בעיקר ברכיבת אופניים ובמכשיר קרוסטריינר, כי הם איפשרו לי להמשיך ולבצע פעילות גופנית מבלי כאבים. לאחר 3 חודשים ניסיתי לחזור לריצה, שכמובן שהתחלתי באופן הדרגתי: חימום ארוך, ריצה איטית (ג'וגינג) ולמשכי זמן של דק' ספורות, וכו'. אך הדבר לא התאפשר, מיד לאחר מס' דקות בודדות, הכאבים החלו שוב. מאז הפסקתי מתוך חשש שמא הדבר יוחמר וינטרל אותי משגרת היומיום שלי (עבודה, פעילות בסיסית וכו').
    אציין שגם בזמן פע"ג אחרת שהיא לא ריצה, יש הרגשת אי נוחות בצד ימין מתחת לצלעות, אבל בטח שלא כאבים חזקים שמנטרלים אותי מתפקוד יומיומי.
    שאלתי היא: מה הסיבה, הגורם שיכולים לנבוע כאבים אלה, ומה עליי לעשות בהמשך.
    אשמח לתשובה מכם,
    תודה רבה,
    מירי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• גם לי יש בדיוק אותם סימפטומים

שלומי
    13/07/2008

מירי שלום, יש לי בדיוק את אותם סימפטומים שאת מדברת עליהם - כאבים בצד ימין מתחת לצלעות יש לי את הכאבים הללו במשך שנים, אבל תמיד הם היו בזמן ריצה בלבד ואחרי כמה דקות של התאוששות הם היו נעלמים, אבל לא יכולתי להמשיך לרוץ כי הם היו מייד מתפתחים שוב. בשנה באחרונה יש לי כמעט כל הזמן הרגשת אי-נוחות באזור (דקירות קטנות) כפי שאת מתארת. את יודעת ממה זה נובע? אנא צרי איתי קשר, תודה שלומי [email protected]

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Side Stitch

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    15/08/2007

אותו כאב דוקר נוראי המפיע ללא תהראה במותן - בעיקר ימין.. מי לא מכיר... לאחרונה עלתה סברה כי כנראה מדובר במתיחת רצועות רקמה המחברות בין הכבד לבין הסרעפת. הדבר נפוץ יותר ברצים לעומת רוכבי אופניים, למשל. גם את מעידה כי באופניים ובקרוס טריינר אין כאב - שכן אין חבטה של כף הרגל על הקרקע. עוד חושבים, כי מי שנושף בזמן נחיתת כף רגל ימין על הקרקע בריצה - בסיכון מוגבר לכאב זה. הסיבה היא כי בנשיפה שריר הסרעפת עולה, בעוד נחיתת כף הרגל הנמצאת בצד של הכבד (ימין) גורמת לו להזרק כלפי מטה - כך נמתחות הרצועות המחברות בין שני המבנים. שיטות למניעה - לא לרוץ על קיבה מלאה, אז האוכל קופץ גם הוא... נסי לנשום עמוק ולאט יותר, ושימי לב לגבי שילוב הנשימה עם נחיתת כף רגל ימין על הקרקע. בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו