מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים חזקים מתחת לצלעות בצד ימיןמירי14/08/2007
שלום רב!
שמי מירי, וברצוני לשאול שאלה, לפני שנה כערך חשתי בכאבים חזקים מאוד בצד ימין מתחת לצלעות בזמן ריצה. תחילה, הכאבים היו נסבלים (חודש בערך) אך לאחר מכן הכאבים התחזקו עד לכדי מצב שבו גם ריצה ולו האיטית ביותר לפרק זמן של לא יותר מ-5 דק', לא התאפשרו. מאז אושפזתי בבי"ח כי לא יכולתי לבצע פעולות בסיסיות ביותר, כגון: לעמוד, לשבת, לשכב ואפילו לנשום מרוב כאבים. לאחר בדיקות מקיפות ואשפוז של שבוע, תודה לאל כל הבדיקות יצאו טובות. מאז המשכתי לעסוק בפעילות גופנית (כמובן באופן הדרגתי) אך לא עסקתי בריצה. התמקדתי בעיקר ברכיבת אופניים ובמכשיר קרוסטריינר, כי הם איפשרו לי להמשיך ולבצע פעילות גופנית מבלי כאבים. לאחר 3 חודשים ניסיתי לחזור לריצה, שכמובן שהתחלתי באופן הדרגתי: חימום ארוך, ריצה איטית (ג'וגינג) ולמשכי זמן של דק' ספורות, וכו'. אך הדבר לא התאפשר, מיד לאחר מס' דקות בודדות, הכאבים החלו שוב. מאז הפסקתי מתוך חשש שמא הדבר יוחמר וינטרל אותי משגרת היומיום שלי (עבודה, פעילות בסיסית וכו').
אציין שגם בזמן פע"ג אחרת שהיא לא ריצה, יש הרגשת אי נוחות בצד ימין מתחת לצלעות, אבל בטח שלא כאבים חזקים שמנטרלים אותי מתפקוד יומיומי.
שאלתי היא: מה הסיבה, הגורם שיכולים לנבוע כאבים אלה, ומה עליי לעשות בהמשך.
אשמח לתשובה מכם,
תודה רבה,
מירי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי יש בדיוק אותם סימפטומים
שלומי13/07/2008מירי שלום, יש לי בדיוק את אותם סימפטומים שאת מדברת עליהם - כאבים בצד ימין מתחת לצלעות יש לי את הכאבים הללו במשך שנים, אבל תמיד הם היו בזמן ריצה בלבד ואחרי כמה דקות של התאוששות הם היו נעלמים, אבל לא יכולתי להמשיך לרוץ כי הם היו מייד מתפתחים שוב. בשנה באחרונה יש לי כמעט כל הזמן הרגשת אי-נוחות באזור (דקירות קטנות) כפי שאת מתארת. את יודעת ממה זה נובע? אנא צרי איתי קשר, תודה שלומי [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהSide Stitch
ד''ר נעמה קונסטנטיני15/08/2007אותו כאב דוקר נוראי המפיע ללא תהראה במותן - בעיקר ימין.. מי לא מכיר... לאחרונה עלתה סברה כי כנראה מדובר במתיחת רצועות רקמה המחברות בין הכבד לבין הסרעפת. הדבר נפוץ יותר ברצים לעומת רוכבי אופניים, למשל. גם את מעידה כי באופניים ובקרוס טריינר אין כאב - שכן אין חבטה של כף הרגל על הקרקע. עוד חושבים, כי מי שנושף בזמן נחיתת כף רגל ימין על הקרקע בריצה - בסיכון מוגבר לכאב זה. הסיבה היא כי בנשיפה שריר הסרעפת עולה, בעוד נחיתת כף הרגל הנמצאת בצד של הכבד (ימין) גורמת לו להזרק כלפי מטה - כך נמתחות הרצועות המחברות בין שני המבנים. שיטות למניעה - לא לרוץ על קיבה מלאה, אז האוכל קופץ גם הוא... נסי לנשום עמוק ולאט יותר, ושימי לב לגבי שילוב הנשימה עם נחיתת כף רגל ימין על הקרקע. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?