כאבי גב בעת פעילות שרירי בטן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב בעת פעילות שרירי בטן
    רייצ'ל
    21/08/2007

שלום רב,

אני בת 25, בריאה, למעט כאבי גב קלים בעקר לאחר הליכה או עמידה ממושכת.
    בעשר השנים האחרונות עשיתי באופן קבוע כמעט, פעילות גופנית, בעקר אירובי ולאחרונה התמקדות ב'עיצוב'-תרגילים לחיזוק שרירים ופחות באירובי.(כפעמיים בשבוע לאחרונה-שעה כל פעם)
    בשנים האחרונות אני סובלת מכאבי גב בעת תרגילים לחיזוק שרירי הבטן. אני מאד מודעת לאופי התרגיל ולחשיבות שבהפעלת שרירי הבטן בלבד ולא בגב, אולם כנראה אני בכל מקרה מפעילה לחץ על הגב.
    מדריכות הכושר שאצלן התעמלתי לאורך השנים, אמרו לי דברים שונים:חלקן אמרו שהבעיה היא ששרירי הבטן חלשים מדי ולכן הכאבים וחלקן אמרו ההיפך- שמאחר והבטן חזקה, אני מבצעת את התרגילים ביתר מאמץ ומפעילה עומס על הגב...אולם לא מצאתי דרך למנוע את כאבים בעת הפעילות
    אני חוששת שכאבים אלו יחמירו גם מחוץ לשעת הפעילות הגופנית הממוקדת
    ואני מעוניינת להמשיך לבצע תרגילי בטן.
    היכן ניתן לקבל הדרכה ממוקדת?
    האם יש לכם עצות/תרגילים מיוחדים שבהם אוכל ללמוד כיצד להתמקד בבטן ולא בגב ולמנוע את הכאבים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פיזיותרפיה ראשית

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    22/08/2007

הפיזיותרפיסטים יכולים לעשות הערכה טובה של אופן הפעלת השרירים ומתן תרגילים לחיזוק. אל תשכחי - שריר הבטן הוא שריר יציבה משמעותי שפועל לאורך כל היממה; זה דפוס פעולה שונה ומנח גוף שונה לחלוטין מאשר ביצוע כפיפות בטן. לכן בהחלט יתכן שיש לך יכולת טובה בכפיפות הבטן - אולם כשריר יציבה יש עוד מה לשפר... בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו