מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לחץ בקרסולעידית22/08/2007
שלום רב,
אני בת 25 ,בריאה בדר"כ, אני בדר"כ רוקדת....בשבוע שעבר יצאתי מהריקודים עם כאבים בקרסול של כף הרגל בעת הדריכה.
הלכתי לרופא כדי לבדוק במה מדובר,הוא טען שמדובר בלחץ בקרסול,לא פציעה כולשהי אלא לחץ על הקרסול ושלח אותי לצילום.
חזרתי אליו למחרת עם הצילום והוא טען שהצילום מאמת את דברין בקשר ללחץ על הקרסול.
וכששאלתי האם תזוזות על הרגל עלולות לגרום להחרפה במצב,הוא ענה שכן.
הוא רשם לי תרופה בשם: "ARKOXY " ואמר לי לתת מנוחה לרגל,לא לרקוד,ולנעול
נעליים שאינן שטוחות אלא עם עקב קטן.
שאלתי אותו כמה זמן לדעתו ייקח לזה להירפא,והוא טען שמדובר בימים.
על כן, חבשתי את הכף רגל וישבתי כשהרגל ישרה ומונחת על כיסא כדי שתהייה לגובה,
ולקחתי את הכדור במשך שבוע.
אני מנסה מדי פעם לדרוך על הרגל כמו כרגיל ,כדי לראות האם היא חזרה לתפקוד מלא
ועדיין קצת כואב לי בקרסול....אך אני מסוגלת ללכת.
כשניסיתי אחרי שבוע ללכת למכון להתאמן ועליתי להליכה על ההליכון פשוט נורא כאב לי, ואני חוששת שזה נובע בעיקר מנעלי הספורט שנעלתי שמחזיקים את הרגל חזק ועושים לי כאבים יותר מהרגיל בדריכה, ולעומתם כאשר הלכתי לכיוון המכון כושר נועלת נעלים עם עקבים היו כאבים קלים
בקרסול אך לא חזקים כמו בנעלי הספורט.
אחרי אותו שבוע שהיתי בהתאוששות בבית, חזרתי למכון התאמנתי רגיל,ואף רקדתי באותו הערב.
נשארו לי עדיין מעט כאבים בקרסול בעת הדריכה אבל עדיין לא עבר לגמרי.
השאלה היא: מתי יעברו כאבים אלו בקרסול סוף סוף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "דורבן"?
ד''ר נעמה קונסטנטיני22/08/2007קשה להבין משאלתך האם הכאב הוא במפרק הקרסול (היכן שמתנפח כשיש נקע), בעקב כף הרגל ממש (בחלק התחתון עליו דוכרים), או אולי בחלק האחורי של כף הרגל (שם מתחבר גיד אכילס). נשמע שמדובר בדורבן - דלקת ברצועת רקמה הנמצאת לאורך כף הרגל. התהליך חולף בעצמו תוך מספר חודשים, אולם ניתן להחיש את ההחלמה. במקרה זה הטיפול כולל אכן מנוחה, כדורים, קרח, ותרגילים פיזיותרפיים. בהעדר שיפור, כדאי לפנות לפיזיותרפיסט למתן תרגילים, מסאז' עמוק, מדרס או חבישה תומכת - או לאורתופד שכן ניתן להזריק מעט סטרואידים לאזור הכאב. רפואה שלמה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?