לחץ בקרסול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ בקרסול
    עידית
    22/08/2007

שלום רב,

אני בת 25 ,בריאה בדר"כ, אני בדר"כ רוקדת....בשבוע שעבר יצאתי מהריקודים עם כאבים בקרסול של כף הרגל בעת הדריכה.
    הלכתי לרופא כדי לבדוק במה מדובר,הוא טען שמדובר בלחץ בקרסול,לא פציעה כולשהי אלא לחץ על הקרסול ושלח אותי לצילום.
    חזרתי אליו למחרת עם הצילום והוא טען שהצילום מאמת את דברין בקשר ללחץ על הקרסול.
    וכששאלתי האם תזוזות על הרגל עלולות לגרום להחרפה במצב,הוא ענה שכן.
    הוא רשם לי תרופה בשם: "ARKOXY " ואמר לי לתת מנוחה לרגל,לא לרקוד,ולנעול
    נעליים שאינן שטוחות אלא עם עקב קטן.
    שאלתי אותו כמה זמן לדעתו ייקח לזה להירפא,והוא טען שמדובר בימים.
    על כן, חבשתי את הכף רגל וישבתי כשהרגל ישרה ומונחת על כיסא כדי שתהייה לגובה,
    ולקחתי את הכדור במשך שבוע.

אני מנסה מדי פעם לדרוך על הרגל כמו כרגיל ,כדי לראות האם היא חזרה לתפקוד מלא
    ועדיין קצת כואב לי בקרסול....אך אני מסוגלת ללכת.
    כשניסיתי אחרי שבוע ללכת למכון להתאמן ועליתי להליכה על ההליכון פשוט נורא כאב לי, ואני חוששת שזה נובע בעיקר מנעלי הספורט שנעלתי שמחזיקים את הרגל חזק ועושים לי כאבים יותר מהרגיל בדריכה, ולעומתם כאשר הלכתי לכיוון המכון כושר נועלת נעלים עם עקבים היו כאבים קלים
    בקרסול אך לא חזקים כמו בנעלי הספורט.

אחרי אותו שבוע שהיתי בהתאוששות בבית, חזרתי למכון התאמנתי רגיל,ואף רקדתי באותו הערב.
    נשארו לי עדיין מעט כאבים בקרסול בעת הדריכה אבל עדיין לא עבר לגמרי.
    השאלה היא: מתי יעברו כאבים אלו בקרסול סוף סוף?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בקרסול

הוספת תגובה

• "דורבן"?

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    22/08/2007

קשה להבין משאלתך האם הכאב הוא במפרק הקרסול (היכן שמתנפח כשיש נקע), בעקב כף הרגל ממש (בחלק התחתון עליו דוכרים), או אולי בחלק האחורי של כף הרגל (שם מתחבר גיד אכילס). נשמע שמדובר בדורבן - דלקת ברצועת רקמה הנמצאת לאורך כף הרגל. התהליך חולף בעצמו תוך מספר חודשים, אולם ניתן להחיש את ההחלמה. במקרה זה הטיפול כולל אכן מנוחה, כדורים, קרח, ותרגילים פיזיותרפיים. בהעדר שיפור, כדאי לפנות לפיזיותרפיסט למתן תרגילים, מסאז' עמוק, מדרס או חבישה תומכת - או לאורתופד שכן ניתן להזריק מעט סטרואידים לאזור הכאב. רפואה שלמה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו