שאלה דחופה!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה!!!
    ארז
    19/06/2009

שלום,
    שמי ארז, בן 26
    ביצעתי בדיקת דם של LACTIC ACID והבדיקה מראה על 3.3 ואילו הטווח הוא בין 6 ל 18
    האם הבדיקה תקינה??? מה הטווח הנורמלי ומה משמעות הבדיקה???

דרך אגב יש לי כאבים שהתפתחו משברי מאמץ בקרסוליים, כאבים בכל השרירים, המפרקים והרקמות בגוף.....כאב של חם, שורף, דוקר, מציק וכואב כמו מה נראת הבעיה???
    אשמח להפגש עם רופא ספורט שינסה לפתור לי את הבעיה סוף סוף.......חצי שנה של טרטור מרופא לרופא.

תודה רבה
    ארז

נ.ב. אם אני אעלה לאתר קובץ עם מיפוי העצמות שלי תוכלו לעזור לי אולי??!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה!!!

הוספת תגובה

• למה נבדק לקטט?

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    21/06/2009

סביר כי אין כל ערך לבדיקה, אם כי אתה מציין טווח תקין. תמיד צריך לדעת למה היא נשלחה וכיצד נלקחה. לגבי הכאב השורף-דוקר-מציק, יתכן ומדובר ב CRPS שלעתים מלווה טראומה וחבלות. יתכן והקליטה במפוי לא היתה שברי מאמץ, כי CRPS מלוה לעתים בקליטה במיפוי העצמות - חשוב אבל להתאים בין הקליניקה לבדיקה. התסמונת לרוב מטופלת ע"י מרפאות כאב בקופות החולים/בתי חולים, אם כי אשמח להפגש ולנסות לעזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעניין הכאב

ארז
    21/06/2009

מצ"ב מיפוי עצמות מחודש ינואר ומחודש יוני....
    אשמח לשמוע את דעתך.
    במיפוי ישנם סימנים על כל המפרקים ואילו הכאב הוא כאב חם, שורף, דוקר, מציק, כואב.
    האם יכול להיות CRPS בכל הגוף??
    ונוספו לי תופעות חדשות של קפיצות שרירים בחודש האחרון לכן שאלתי על בדיקת LACTIC ACID אם היא תקינה.

אשמח לדעתך
    בתודה מראש
    ארז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתין לתשובת הד"ר

ארז
    17/07/2009

ממתין לתשובה.
    תודה
    ארז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין סיכוי שיהיה לך CRPS בכל הגוף

יניב
    03/10/2009

CRPS נובע מחבלה אורטופדית שמשליכה בתצורה של הגברת תחושה עורית מצד אחד והגבלת תנועה במפרק לרוב מצד שני.
    כלומר היה עליך לצורך הדיון לקפוץ ממיטת קומתיים ולשבור את הזרת על מנת שתהיה לך חבלה אורטופדית שתגרום לפגיעה עצבית ומשם לבעיה או הגברת ההולכה העצבית למערכת הטקטילית.

אתה יכול להיות CASE STUDY מעניין אבל אני כמעט בטוח שלא מדובר ב CRPS אלא בפקטור על בסיס תזונתי.

תבדוק את זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לעניין לכאב -ממש חשובה התשובה

ארז
    22/11/2009

שלום ד"ר,
    הכאבים שלי שהיו בכפות בקרסוליים משברי מאמץ הפכו לשריפה ואילו הכאבים בברכיים הפכו לכאב מציק עצבי ומשני המקומות הללו זה התפשט בגוף.......ובמיפוי רואים שבשני המקומות הללו יש קליטות מוגברות אז זה נראה דיי ברור שכאב העצבי התפתח משברי מאמץשלא החלימו כמו שצריך.......דרך אגב גם בברכיים יש לי בצקות באיזור מסויים על שני הברכיים וגם בקרסוליים בחלק הפנימי והחיצוני.
    עשיתי כבר את כל בדיקות הדם וכל הבדיקות שנוירולוג שלח אותי .......אין ממצא שמשהו גרם לכאב העצבי......!!
    לכן אני באמת רוצה לדעת האם יש להיות אפילו באחוז קטן שזה CRPS TYPE 2 !
    ישנה אבחנה אחת של ביופסית עור שעשו לי וראו שיש ירידה בעצבים הקטנים ובבדיקת EMG שעשיתי כתבו נוירופתיה!
    נוירופתיה יכולה להתפתח מבצקות פנימיות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבים עצביים

ד''ר שמי שגיב
    07/10/2009

בכל טראומה יש פגיעה פיזית לרקמות ויש פגיעה במערכת העצבית. הפציעה הפיזית לרוב מחלימה תוך מספר שבועות אך מה שנותר זו הפציעה למערכת העצבית. כשאתה נפגעתה והיית בכאבים סביר להניח שהעברתה משקל לרגל השנייה, זה לא משהו שחשבת עליו אלה נעשה באופן אינטואיטיבי דרך מערכת העצבים. דהיינו, מערכת העצבים סיגלה דפוס תנועתי היסתגלותי על מנת שלא תחוש בכאב. גם לאחר חולף הפציעה מערכת העצבית ממשיכה לנהל את הגוף כאילו הפציעה עדיין שם וכתגובה מערכת העצבית ממשיכה לשדר את אותות הכאב.
    במצבך יש צורך בשיקום המערכת העצבית על מנת להסדיר מחדש, או לתכנת מחדש, את ההיתנהלות העצבית וזאת כדי להסדיר את הביומכניקה ולאפשר למערכת העצבית להישתחרר מהטראומה.
    טיפול בשיטת NETWORK SPINAL ANALYSIS יכול לעזור לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו