רכיבת אופניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רכיבת אופניים
    מוטי
    26/08/2007

איזה קבוצות שרירים אני מפעיל בעת רכיבת אופניים..... בעיקר רציתי לברר בקשר לקבוצת שרירי "הגלוטיאל" , "הקוואדריסבס" ו "ההמסטרינג" . האם אני מפעיל קבוצות שרירים אלה , והאם הפעלתם במצב זה תגרום להיפרטרופיה שלהם .... והאם יש דרך לרכוב על אופניים (כוונתי מההתחלה לאופניים נייחים) מבלי לגרום להיפרטרפיה שלהם (במיוחד הגלוטיאל) , למשל ביצוע המאמץ באחוז מסויים מהאחוז המקסימלי או הרכיבה בזווית מסויימת ?

תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רכיבת אופניים

הוספת תגובה

• אל חשש

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    27/08/2007

רכיבה על אופניים נעשית כנגד התנגדות נמוכה מאוד, כך שהגירוי לגדילת השרירים אינו כה חזק לעומת אימוני משקולות. אכן, השרירים שמנית (גלוטיאלים= שרירי העכוז, קוודריספס= שריר הירך הארבע-ראשי וההמסטרינגס= שרירי אחורי הירך) כולם מופעלים בעת הרכיבה. הכי חשוב הוא שתשפר את הכושר, תהיה פעיל, ותרכב בעצימות אשר תקנה לך תחושת "קשה במקצת" נעימה. העכוז לא יגדל כל כך מהר....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

שמעון
    28/08/2007

הבעיה היא שהשרירים האלה כבר מפותחים אצלי ואני לא רוצה שיתפתחו עוד, אפילו לא במימדים קטנים.
    האם יש פעילות אירובית בה אני לא מפעיל את השרירים שהזכרתי קודם (במיוחד הגלוטיאלים) ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחיה

ד''ר נעמה קונסטנטיני
    28/08/2007

בשחיה, ובחתירה בעיקר, עיקר העבודה נעשית ע"י הידיים. אולם, אנו מעט מודאגים מהחשש המוגזם אשר אתה מעלה לגבי פיתוח שרירי הרגליים והעכוז. שים לב שאינך מפריז בהתעסקות בדימוי הגוף, במראה החיצוני ובתזונה. אם תרצה יעוץ נוסף בתחום זה - אנו לשירותך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה באותו נושא

שמעון
    29/08/2007

האם ברכיבת אופניים "בישיבה" אני עדיין מפעיל את שרירי העכוז ? ואם כן , אז בבקשה לפרט איזה מהם .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיובי

ד''ר גל דובנוב-רז
    29/08/2007

בעת יישור הירך, השריר העיקרי אשר מופעל הוא הגלוטאוס מקסימוס - שריר העכוז הגדול והעיקרי. כשאתה דוחף את הפדאל למטה, אתה מיישר את הירך וזה נעשה על ידי שריר זה. שוב נדגיש כי אין חשש לפיתוח מוגבר של השרירים האלו, כי עיקר המאמץ הוא אירובי ואניו מגרה מאוד לגדילת שריר. עוד נוסיף כי אנו חשים כי דאגתך מעט מוגמת. נשמח לייעץ בתחום זה גם, אם רק תוכל להסביר מדוע אתה כה חושש כי שריריך יגדלו? רוב האנזים דווקא שמחים לכך..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמעון
    29/08/2007

אני מפתח גוף כבר שנתיים , ורק לפני שנה התחלתי לאמן את פלג הגוף התחתון , וגיליתי שיש לי גנטיקה טובה בו והשרירים גדלו בצורה משמעותית ומובהקת עד כדי כך שלא הייתי מרוצה מהגודל שלהם ולכן הפסקתי לאמן את הפלג התחתון והמימדים כבר קטנו (אך לא לרמה ההתחלתית) ואני רוצה להמשיך באימון פלג גוף עליון וגם ביצוע אירובי ללא גירוי פלג הגוף התחתון , כי שמתי לב שגם פעולה אירובית המפעילה את הפלג התחתון (גם ללא אימוני התנגדות _משקולות_באותה תקופה) גרמה להיפרטרופיה של השרירים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שרירי בטן

הילה קפלן
    25/12/2007

שלום
    אני אשמח לדעת האם בריכבה על אופניים, שרירי הבטן עובדים גם כן, ובאיזו מידה?.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעט מאוד

ד''ר גל דובנוב-רז
    31/12/2007

הם עוזרים ליציבה, אולם בגלל שאת נשענת על הידיים, הם עובדים מעט מאוד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו