ריצה יומיומית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריצה יומיומית
    אצן
    14/07/2009

לפני כשבוע החלטתי להכנס למשטר ריצות אינטיסיבי(עד אז רצתי פעמ בשבועיים 2.5 ק"מ במשך 13 דקות) על מנת להוריד מספר ק"ג עודפים,אני בן 24 ובריאותי תקינה ועד כה הקפדתי על יום /יומיים מנוחה בין ריצה לריצה(כרגע עומד על 3 ק"מ וקצת ב18 דקות) על מנת להימנע מפציעות.רציתי לדעת אם אכן יש צורך ביום מנוחה שכזה? והאם יש אמת בחששות שלי מפציעה? או שמא אני יכול לרוץ לאורך כל השבוע(חמש/שש פעמים בשבוע).
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריצה יומיומית

הוספת תגובה

• אצן שלום

ד''ר איתי זיו
    16/07/2009

אין מניעה לרוץ מדי יום וישנם אף מתאמנים מאומנים שרצים פעמיים ביום (!!!). הדבר תלוי במספר משתנים: משקל הגוף (ריצה לאנשים כבדי משקל - 15 ק"ג ויותר לא מומלצת), סגנון הריצה (סגנון שגוי יביא להעלאת עומס משמעותית על מפרקי הגפיים התחתונים), הדרגתיות באימונים, ריצה על משטחים רכים כגון: כורכר, דשא, חול ופחות על משטחים כגון אספלט, הקפדה על תזונה המתאימה להשגת המטרות (מומלץ להיוועץ עם איש מקצוע) ועוד.
    חשובה הערות לכאבים במהלך הריצה. כאבים הנם מנגנון ההגנה של הגוף וחשוב לא להתעלם מהם. במידה ומדובר בכאב מסוים חשוב לברר את מקור הבעיה ולטפל בה.
    על מנת להעלות באופן הדרגתי את זמן ומרחק הריצה ובהמשך גם את הדופק. מציע שתעלה בשלב ראשון את מספר האימונים ל- 4 בימים שלא כולם עוקבים (למשל, יום א, ג, ה ו- ו). בעןד שלושה שבועות העלה את זמן הריצה ב- 5 דקות וכך מדי 3 אימונים העלה במעט (5 דקות) את מרחק הריצה. לאדם 'מן השורה' ניתן לךהסתפק בריצה של 45-40 דקות. מציע לא להעלות את זמן הריצה והדופק יחד.
    כאמור, בהמשך ניתן לרוץ ללא שום בעיה 6-5 פעמים בשבוע.
    בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו