שברי מאמץ

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שברי מאמץ
    ליאת
    18/07/2009

שלום,

אני בת 28, לפני כשנתיים וחצי אחרי סדרת אימוני הליכה מאומצת אובחן שיש לי שברי מאמץ ושזה יעבור במנוחה ואין מה לעשות מעבר. במשך השנתיים האלו לא חזרתי לפעילות שכן חלקם עברו אבל נוספו חדשים. חזרתי כמה פעמים לאותו האורטופד שאמר שחוץ ממיפוי אין מה לעשות ושאני יכולה להמשיך בפעילות הליכה וזה יעבור. מיותר לציין שזה לא עבר, זה רק החמיר, הוא לא המליץ על פיזיותרפיה עדינה שביקשתי - אמר שאין כזה ואפילו מדרסים שאמרתי - אמר אם בא לי באופן פרטי שאעשה.
    לאחרונה, בהדרגה, עם מדרסים חדשים ונעליים מצויינות לספורט לכל הדעות, ניסיתי לחזור לאימוני הכושר כי אני מאמינה שהשרירים צריכים חיזוק וזה לא בריא בכלל לעשות כלום - אך המצב החמיר ועכשיו יש כאבים חדשים חדים בקרסול/עקב, מדי פעם כמו מחטים ואני מדי פעם צולעת.

נואשתי מהאורטופד חסר הידע הזה שבחוצפתו וחוסר רצונו לעזור כנראה החריף את מצבי,
    איך אני יכולה לפתור את הבעייה ולחזור לכושר? מה עושים? לאן פונים?

תודה רבה מראש,
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שברי מאמץ

הוספת תגובה

• המלצה נפלאה

מיכאל
    06/08/2009

שלום לך
    אני יכול להמליץ לך על פתרון של כמעט מאת האחוזים ושאפשר לראות את התוצאות גם בבדיקות וצילומים. כוונתי על מוצר טבעי בשם וונדר מומיו שהוא מאחה עצמות וחוליות, בעבר המליץ לי על המומיו רופא המשפחה שלי ולאחר בירורים הגעתי לוונדר מומיו והוא אכן עשה נפלאות,
    שווה לך מאד לנסות,
    מיכאל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שברי מאמץ

ד''ר שמי שגיב
    22/08/2009

שברי מאמץ הם תוצאה של ליקויים רב-מערכתיים. ברמת מערך האימון, האם את מעמיסה יתר על המידה ולא מאפשרת התאוששות נאותה. מה הוא משטח ההליכה ריצה, האם הוא קשה (כביש) שיש להימנע ממנו או משטח רך יותר (שביל או דשא). האם את רצה על משטחים עם שיפוע (שפת הים, שולי הכביש) אשר גורמים להטיית הרגל ויש להימנע מכך.
    ברמת הציוד - נעלי ריצה. האם נעלי הריצה מותאמות לאופי הדריכה ומבנה כף הרגל. האם יש צורך במדרסים ואם כן האם המדסים מותאמים לפי מדת גבס ובנויים מהחומרים הנכונים.

ברמה התפקודית של גופך יש צורך בבדיקה יסודית לוודא שגופך מתפקד ביעילות, שאין יתר -פרונציה, חוסר איזון בשרירי הגוף, קיצור רגל תפקודי.
    ברמה התזונתית יש לבדוק האם את חומצית מדי, מצב הגורם לאובדן סידן ולהחלשות העצמות.
    מיפוי עצמות זה לא הפתרון.
    טיפול בבעיה חשוב להקלה אך ראשית יש לבדוק מה הוא הגורם, כי כל עוד לא זה לא יאובחן הבעיה תמשיך להיתקיים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו