כאבי גב תחתון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאבי גב תחתון
    יוסי
    14/08/2009

שלום,
    אני בן 27 עוסק באופן קבוע בספורט מאז היותי ילד, בשנים עברו בכדורסל ובמשך 5 שנים אחרונות בריצות ואימוני חדר כושר. לפני חודש וחצי ספגתי בעיטה בברך במסגרת אימון קרב מגע ונחתי במשך שבועיים (נבדקתי גם ללא ממצאים). חזרתי להתאמן ובערך בריצה השלישית מאז החזרה, החלו כאבים באזור עצם הזנב או גב תחתון אני לא יודע, הכאב עצמו כואב באזור המרכזי של הישבן לכיוון שמאל, תחילה הכאב התבטא במצב שפיפה, ישיבה וכו' וגם בלחיצה על האזור. כאבים אלו היו בשבוע הראשון כאשר חל שיפור מסויים. ביקרתי אצל אורטופד שטען שישנו לחץ על עצב הסכיאטי משום שהתלוננתי בפניו שישנה הרגשת נימול קלה בכף הרגל, עם זאת עם שוב חזרתי לריצות באופן מתון הכאבים הראשונים שתיארתי החלו לחזור.
    מה עליי לעשות? האורטופד לא מסתכל על הדברים כפי שאני רואה אותם בתור אדם שאוהב לרוץ ורוצה מאד לעסוק בספורט?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאבי גב תחתון

הוספת תגובה

• כאבי גב

ד''ר שמי שגיב
    22/08/2009

טראומה חבלה גורמת למערכת העצבים לכווץ את שרירי הגוף מתוך תגובה מגננתית. נראה שמעבר לבעיטה שספגתה בעסוקך בקרב מגע חווית לא מעט חבלות שגרמו למערכת העצבים להקשיח עוד יותר את גופך. אט אט התקשחות זו משבשת את תפקודו היעיל של הגוף ויוצרת עומס על מערכת העצבים ובעיקר על חוט השדרה. עומס זה יכול ליצור מתח על חוט השדרה היכול לגרום למתח על עצבי עמוד השדרה היכול למתוח את העצבים היורדים אל הגפיים.
    נראה לי שאתה צריך לדאוג לבצע תרגילי מתיחות ותרגילי הרפייה ורצוי לקבל טיפול המאפשר שיחרור המתח העצבי. זכור כששריר מכווץ זה לא השריר זה הפקודה העצבית. לכן יש צורך לשחרר את המתח העצבי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו