היי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היי
    מתאמן
    15/08/2009

אז ככה.אני ספורטאי ומלפני שלשושה חודשים התחלתי להעמיס יותר מדי על הגוף שלי וכתוצאה מכך לפני חודש ויומיים בדיוק התחיל לי רגישות בשוק וקצת כאבים,מיד הפסקתי את המנוחה לשבועיים,לאחר שבועים שרצתי הרגשתי כאבי לוואי ברגליים שהולכים ובאים שעם הזמן נעלמו במהלך הריצה(עשיתי ריצה קלה),ניגשתי לאורטופד שבדק אותי על ידי מישוש הרגליים,העצמות,הברכיים,כפותה רגליים בקיצור הכל ואמר שזה כתוצאה ממעמס יתר חולשה בעצמות או משהו כזה נראה לי והמליץ לי גם שדרסים יהיו לי טובים,עם זאת הוא נתן לי וולטרן למרוח כל יום שלוש פעמים ונורופן לקחת פעם ביום במשך שבועיים ואמר לחזור לאימוני ריצה אחרי שבועים.
    טיפלתי יום יום עם וולטרן ונורופן כמו שאמר ועשיתי אימוני שחייה_2-3 בשבוע) והיום לאחר שבועיים ויומיים בדיוק מאז הביקור אצל הרופא הלכתי לעשות ריצה בים(עם מדרסים ביו מכנים מותאמים שקניתי ) ועשיתי ריצה ממש בינונית מינוס אפילו ממש קלה עם חימום טוב והמון מתיחות כמו שצריך אבל בריצה הרגשתי מן חולשה בברך השמאלית ממש חולשה קטנה,אני לא יודע אם אפשר לקרוא לזה בכלל כאב.סייימתי את הריצה עם מתיחות והכל ואחרי ישיבה ממושכת באוטו שהתחלתי ללכת שוב הרגשתי את אותה חולשה בברך שמאל ואחרי זמן מה גם טיפה בברך ימין.
    האם יכול להיות שזה פשוט בגלל אחרי חודש שלא הלכתי או רצתי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היי

הוספת תגובה

• העמסת יתר

ד''ר שמי שגיב
    22/08/2009

כאבים הם תגובת הגוף לעומס יתר. על מנת לאפשר את הסתגלות הגוף לעומסי האימון יש צורך לוודא שאינך מגביר את עומסי האימון מעבר למידה ומאפשר מנוחה והתאוששות נאותה. יש להגביר את נפח או מרחק האימון לא יותר מ- 5% בשבוע. דוגמה אם רצתה 30 ק"מ בשבוע בשבוע לאחר מכן רוץ לא יותר מ-35 ק"מ. כל 3 שבועות כך שבוע קל יותר. וודא גם לא לבצע אימון קשה יום אחרי יום ואפשר מנוחה וזמן היתאוששות נאות.
    האם המדסים שרכשתה הותאמו לך אישית (מידת גבס) או מוצר מדף? יתכן שהמדרסים משנים מעט את זוית הדריכה וגורמים לשרירים לפעול באופן שונה וזו התחושה שלך.
    כאב גם גורם לך להיות יותר עירני וזהיר מה שמוסיף למכלול הרגישיות שאתה חווה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו