רכיבת אופניים - בעיה בעצב אולינרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רכיבת אופניים - בעיה בעצב אולינרי
    גלית
    23/08/2009

אני בת 40, מזה כשנתיים עוסקת בפעילות גופנית מידי יום - מגוונת - ריצה , הליכה, שיעורי פילאטיס ולאחרונה נוסף תחום חדש - רכיבה על אופניים.
    אני רוכבת קצת שטח ובעיקר כביש. התברר לי כי לאחר רכיבות שטח (כנראה בגלל יותר זעזועים) יש לי בעיה עם יד ימין - וההשערה שלי לפי הסימנים היא כי ישנה פגיעה בעצב האולינרי. כמה שבועות שלא רכבתי , לקחתי ויטמין בי שיפרו את המצב, לאחר רכיבת שטח לפני כיומיים - שוב היתה הרעה במצב.
    שאלתי - מה עליי לעשות בכדי למנוע את הבעיה מתוך הנחה שאינני מעוניינת להפסיק רכיבת שטח?
    עשיתי בדיקות - סי.טי - תקין, מוליכות חשמלית - תקין. גם אורטופד ונוירולוג בדקו ולא מצאו את הבעיה. הם לא ממש קיבלו את ההשערה שלי שמדובר בבעיה כתוצאה מהרכיבה. אני די משוכנעת שכן כי לאחר הפסקה ניכר שיפור, והרעה לאחר שרכבתי שעתיים בשטח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• כאבי יד בזמן רכיבה

ד''ר שמי שגיב
    24/08/2009

בזמן רכיבה נוצר מתח על עצבי היד הן בגין הרכיבה הרכונה היוצרת מתח על חוט השדרה והן בגין כיפוף שורש כף היד לאחור המותח את עצבי שורש כף היד הגורם לתסמונת התעלה הקארפלית.
    לכיוון האופניים יש משמעות להיווצרות מתח זה. יש לוודא ששרורש כף היד והאמה בקו ישר. להימנע מכיפפוף (פשיטת) שורש כף היד בזמן רכיבה.
    לוודא שאינך רכונה בזמן רכיבה, אלה יושבת זקופה יותר
    כפפות עם ריפוד יכולות להקל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו