כאב במפשעה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כאב במפשעה
    טליה
    24/08/2009

הי שמי טליה ואני בת 19, אני מתאמנת כבר קרוב לשנה באופן כמעט יום יומי בחדר כושר פעילות שמשלבת גם אימוני כוח (3 בשבוע) וגם אירובי ( 3 ריצות בשבוע) לפני קצת יותר מחודש וחצי, לאחר ריצה של כ40 דקות היו לי כאבים קלים במפשעה, יום לאחר מכן רצתי שוב אך לאחר כ30 דקות בערך התחילו לי כאבים חזקים מאוד במפשעה מצד ימין, הכאבים היו מאוד חזקים וגרמו לי לצליעה וקושי בהליכה ובפעילות וליוו אותי גם בזמן מנוחה. הפסקתי עם הריצות לאחר אותו יום והכאבים החלו להחלש לאחר כשבועיים. עכשיו כבר אין לי כאבים בזמן הליכה ואין למקום הפרעה בתפקודים היום יומיים שלי אבל בתנועות מסוימות אני עדיין מרגישה את המקום ואני עדיין לא יכולה לחזור לרוץ כי זה ישר הופך לי את המקום לרגיש ומורגש יותר (ניסיתי השבוע להתחיל לרוץ אך הפסקתי לאחר כמה דקות משום שהתחלתי להרגיש שהמקום לא מגיב טוב), השאלה שלי היא מה יכול להיות הגורם לזה ומה לעשות בעניין?עברו כבר כמעט חודשיים ואני מעוניינת לחזור לפעילות סדירה. האם יכול להיות שיש לי איזשהו נזק חמור שמצריך בדיקה מקצועית? אם כן אז איפה אני יכולה למצוא רופא ספורט טוב באיזור ת"א? (לא יקר או שעובד דרך כללית). או שאולי אני צריכה לתת לזה עוד זמן וזה יעבור מעצמו?.. אשמח מאוד לתשובה, תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כאב במפשעה

הוספת תגובה

• כאבי מפשעה

ד''ר שמי שגיב
    24/08/2009

כאבי מפשעה יכולים להיגרם ממגוון של גורמים
    הגורם השכיח הינו פיתול, א-סימטריה, סובליקסציה של האגן. יתכן ואת רצה על מסלול משופע ובאותו כיוון מה שגורם להטיית האגן ובכך לחוסר סימטריה באגן ובכך לגרום לשינוי תפקודי באורכי הרגליים[/a]. בעיה זו מטופלת ביעילות על ידי כירופרקט.
    יתכן גם שנוצרה מתיחה לשריר המותן - קסל ומצב זה דורש טיפולים ומתיחות ספציפיות.
    כאבי מפשעה גם יכולים להיגרם מהקרנה מחוליות הגב התחתון ובמיקרים נדירים גם ממתיחה של מפרק ה-PUBIS SYMPHISIS (מפרק האגן בחזיתו).
    בנוסף, יתכנו גם ליקויים בכפות הרגליים, בעיקר יתר-פרונציה, היכולים ליצור נוקשיות בשרירי האגן.
    לכן, במצבך אמליץ על בדיקה מעמיקה וזאת כדי לשלול את כל הגורמים .
    בכל מקרה שימי לב לא לרוץ על מסלול משופע ולא על אותו צד כל הזמן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו