מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הגעה לכשל.לירון25/08/2009
היי,שלום,שמי לירון,אני מתאמן כרגע בתוכנית מאוד עצימה,תוכנית כוח,
בין היתר אחד התרגילים הוא לחיצת חזה במוט,ולפעמים אני לא מצליח לסיים את התנועה ואני קצת "מרמה" או שפשוט עוזרים לי להרים את המוט,הבנתי שתהליך הזה מתגייסיות הרבה יחידות מוטוריות,העם אימונים עצימים כאלו יכולים לגרום לנזק כל שהוא בגדילה וכדומה לכך כל עוד לא הגעתי לפציעה?
תודה.
אני בן 15 וגובהי 158 ושוקל 48.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון יתר
ד''ר שמי שגיב30/08/2009הי לירון
לא צריך להגיע לכשל או פציעה כדי לדעת מתי לעצור
במצבך ובגילך עדיף להיות על הצד הבטוח ולעשות מעט פחות מאשר קצת יותר מדי ובכך להשבית אותך מפעילות וזה חבל.
בתפיסות יותר מתקדמות אימון כוח זה לעשות לא יותר מ-1-3 חזרות FULL OUT או מה שנקרה TOTAL INTENSITY TRAINING . מרבית גיוס יחידות מוטוריות נוצר כשאתה ב-100% ועדיף לעשות פחות חזרות עם עצימות מקסימאלית.
מרבית האפקט הפיזיולוגי נוצר ב2-3 חזרות הראשונות מעבר לכך זה רק סבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום,
לירון30/08/2009שלום ד"ר,
תודה על התגובה,התוכנית שאני עובד איתה היא עם 5חזרות בכל התרגילים,3תרגילים בכל אימון,3סטים של 5 חזרות,מלבד התרגיל דדליפט שהוא סט אחד של 5חזרות,לפני כל אימון נערך חימום עם המוט לעט לעט צריך להוסיף קצת משקל על המוט ואז לעבוד עם משקלי העבודה,
התרגיל היחיד שאני יכול להגיע איתו לפציעה זה לחיצת חזה במוט,אבל יש מאחורי ספוטר ככה שגם עם אני לא מסיים את החזרה הוא מעלה את המוט בחזרה לכלוב,השאלה שלי עם במצב שאני מתאמץ מאוד[ואני לא מתכוון שאני עושה את זה כי סתם החלטתי לשים משקל,אלה פשוט אולי אימון גרוע שאני לא מוכן אליו וכו',]ובמצב הזה כפי שהבנתי מתגייסות הרבה יחידות מוטוריות יכולות להביא מצב של פגיעה בגדילה?בכל מקרה שאר התרגילים בתוכנית הם סקוואט,דדליפט,מילטרי פרס[לחיצת כתפיים],מתח..
עוד אני רוצה להוסיף,שהרי התוכנית היא מאוד קצרה,3 תרגילים לכל אימון:
אימון א':
סקוואט שלוש סטים של 5 חזרות
לחיצת חזה במוט[בנצ' פרס] 3סטים 5 חזרות
דדליפט סט אחד 5 חזרות
אימון ב':
סקוואט 3סטים-5 חזרות
מילטרי פרס[לחיצת כתפיים] 3סטים-5חזרות
מתח 3סטים של מקסימום חזרות,אני עושה כ6-8[משקל גוף].
כאשר שבוע אחד זה:
אימון א',אימון ב',אימון א'
ושבוע שני:
אימון ב',אימון א',אימון ב'
שבוע שלישי:
וככה חוזר חלילה..
ולמרות שהתוכנית קצרה אני נח המון בין כל סט עקב האינטניסביות שבה 2-5 דקות בין כל סט,תלוי..בספפו של דבר האימון מגיע ל40-50 דקות לא יותר,אבל אני רוצה לשאול עם זה שאני נח הרבה בין כל סט יכול לפגוע בגדילה או משהו כזה.
מחכה לתגובתך,המון תודה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום,
לירון30/08/2009שלום ד"ר,
תודה על התגובה,התוכנית שאני עובד איתה היא עם 5חזרות בכל התרגילים,3תרגילים בכל אימון,3סטים של 5 חזרות,מלבד התרגיל דדליפט שהוא סט אחד של 5חזרות,לפני כל אימון נערך חימום עם המוט לעט לעט צריך להוסיף קצת משקל על המוט ואז לעבוד עם משקלי העבודה,
התרגיל היחיד שאני יכול להגיע איתו לפציעה זה לחיצת חזה במוט,אבל יש מאחורי ספוטר ככה שגם עם אני לא מסיים את החזרה הוא מעלה את המוט בחזרה לכלוב,השאלה שלי עם במצב שאני מתאמץ מאוד[ואני לא מתכוון שאני עושה את זה כי סתם החלטתי לשים משקל,אלה פשוט אולי אימון גרוע שאני לא מוכן אליו וכו',]ובמצב הזה כפי שהבנתי מתגייסות הרבה יחידות מוטוריות יכולות להביא מצב של פגיעה בגדילה?בכל מקרה שאר התרגילים בתוכנית הם סקוואט,דדליפט,מילטרי פרס[לחיצת כתפיים],מתח..
עוד אני רוצה להוסיף,שהרי התוכנית היא מאוד קצרה,3 תרגילים לכל אימון:
אימון א':
סקוואט שלוש סטים של 5 חזרות
לחיצת חזה במוט[בנצ' פרס] 3סטים 5 חזרות
דדליפט סט אחד 5 חזרות
אימון ב':
סקוואט 3סטים-5 חזרות
מילטרי פרס[לחיצת כתפיים] 3סטים-5חזרות
מתח 3סטים של מקסימום חזרות,אני עושה כ6-8[משקל גוף].
כאשר שבוע אחד זה:
ושבוע שני:
אימון ב',אימון א',אימון ב'
שבוע שלישי:
וככה חוזר חלילה..
ולמרות שהתוכנית קצרה אני נח המון בין כל סט עקב האינטניסביות שבה 2-5 דקות בין כל סט,תלוי..בספפו של דבר האימון מגיע ל40-50 דקות לא יותר,אבל אני רוצה לשאול עם זה שאני נח הרבה בין כל סט יכול לפגוע בגדילה או משהו כזה.
מחכה לתגובתך,המון תודה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי ?:(
לירון02/09/2009למה לא עונים לי ?:(
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לירן
ד''ר שמי שגיב02/09/2009פורום זה לא נועד להיות תחליף למאמן האישי שלך, זה שמכיר אותך ואת יכולתך.
ואם אין לך אז בגילך רצוי שיהיה.
לציין תוכנית של אימון בודד ומזה להסיק ולתת המלצות , זה לא מקצועי.
אתה לא מגיע לכשל מפעולה אחת. כך ברזל, תכופף, תכופף ותכופף בסוף זה ישבר. האם זה נשבר מפעולה אחת? לרוב אנו חושבים שכך מתרחשות פציעות. כשל, ובמיוחד בסוג הפעילות שאתה מציין נוצר מעומסים מצטברים, עד שבסוף, טרח, השריר נקרע.
כך שגם בשאלה שהצגתה, האם פעולה מסויימת יכולה לגרום לכשל? זה תלוי בסך העומסים המצטברים, זה תלוי בכושרך וביכולתך וזאת לא ניתן לאמוד דרך פורום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין בעיה,
לירון02/09/2009תראה,אני בסה"כ שואל עם "עבודה לכשל" אמורה לפגוע בגדילה שלי?זה הכל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?