הגעה לכשל.

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הגעה לכשל.
    לירון
    25/08/2009

היי,שלום,שמי לירון,אני מתאמן כרגע בתוכנית מאוד עצימה,תוכנית כוח,
    בין היתר אחד התרגילים הוא לחיצת חזה במוט,ולפעמים אני לא מצליח לסיים את התנועה ואני קצת "מרמה" או שפשוט עוזרים לי להרים את המוט,הבנתי שתהליך הזה מתגייסיות הרבה יחידות מוטוריות,העם אימונים עצימים כאלו יכולים לגרום לנזק כל שהוא בגדילה וכדומה לכך כל עוד לא הגעתי לפציעה?

תודה.
    אני בן 15 וגובהי 158 ושוקל 48.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הגעה לכשל.

הוספת תגובה

• אימון יתר

ד''ר שמי שגיב
    30/08/2009

הי לירון
    לא צריך להגיע לכשל או פציעה כדי לדעת מתי לעצור
    במצבך ובגילך עדיף להיות על הצד הבטוח ולעשות מעט פחות מאשר קצת יותר מדי ובכך להשבית אותך מפעילות וזה חבל.
    בתפיסות יותר מתקדמות אימון כוח זה לעשות לא יותר מ-1-3 חזרות FULL OUT או מה שנקרה TOTAL INTENSITY TRAINING . מרבית גיוס יחידות מוטוריות נוצר כשאתה ב-100% ועדיף לעשות פחות חזרות עם עצימות מקסימאלית.
    מרבית האפקט הפיזיולוגי נוצר ב2-3 חזרות הראשונות מעבר לכך זה רק סבל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,

לירון
    30/08/2009

שלום ד"ר,

תודה על התגובה,התוכנית שאני עובד איתה היא עם 5חזרות בכל התרגילים,3תרגילים בכל אימון,3סטים של 5 חזרות,מלבד התרגיל דדליפט שהוא סט אחד של 5חזרות,לפני כל אימון נערך חימום עם המוט לעט לעט צריך להוסיף קצת משקל על המוט ואז לעבוד עם משקלי העבודה,
    התרגיל היחיד שאני יכול להגיע איתו לפציעה זה לחיצת חזה במוט,אבל יש מאחורי ספוטר ככה שגם עם אני לא מסיים את החזרה הוא מעלה את המוט בחזרה לכלוב,השאלה שלי עם במצב שאני מתאמץ מאוד[ואני לא מתכוון שאני עושה את זה כי סתם החלטתי לשים משקל,אלה פשוט אולי אימון גרוע שאני לא מוכן אליו וכו',]ובמצב הזה כפי שהבנתי מתגייסות הרבה יחידות מוטוריות יכולות להביא מצב של פגיעה בגדילה?בכל מקרה שאר התרגילים בתוכנית הם סקוואט,דדליפט,מילטרי פרס[לחיצת כתפיים],מתח..

עוד אני רוצה להוסיף,שהרי התוכנית היא מאוד קצרה,3 תרגילים לכל אימון:

אימון א':
    סקוואט שלוש סטים של 5 חזרות
    לחיצת חזה במוט[בנצ' פרס] 3סטים 5 חזרות
    דדליפט סט אחד 5 חזרות

אימון ב':
    סקוואט 3סטים-5 חזרות
    מילטרי פרס[לחיצת כתפיים] 3סטים-5חזרות
    מתח 3סטים של מקסימום חזרות,אני עושה כ6-8[משקל גוף].

כאשר שבוע אחד זה:
    אימון א',אימון ב',אימון א'
    ושבוע שני:
    אימון ב',אימון א',אימון ב'
    שבוע שלישי:

וככה חוזר חלילה..

ולמרות שהתוכנית קצרה אני נח המון בין כל סט עקב האינטניסביות שבה 2-5 דקות בין כל סט,תלוי..בספפו של דבר האימון מגיע ל40-50 דקות לא יותר,אבל אני רוצה לשאול עם זה שאני נח הרבה בין כל סט יכול לפגוע בגדילה או משהו כזה.

מחכה לתגובתך,המון תודה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,

לירון
    30/08/2009

שלום ד"ר,

תודה על התגובה,התוכנית שאני עובד איתה היא עם 5חזרות בכל התרגילים,3תרגילים בכל אימון,3סטים של 5 חזרות,מלבד התרגיל דדליפט שהוא סט אחד של 5חזרות,לפני כל אימון נערך חימום עם המוט לעט לעט צריך להוסיף קצת משקל על המוט ואז לעבוד עם משקלי העבודה,
    התרגיל היחיד שאני יכול להגיע איתו לפציעה זה לחיצת חזה במוט,אבל יש מאחורי ספוטר ככה שגם עם אני לא מסיים את החזרה הוא מעלה את המוט בחזרה לכלוב,השאלה שלי עם במצב שאני מתאמץ מאוד[ואני לא מתכוון שאני עושה את זה כי סתם החלטתי לשים משקל,אלה פשוט אולי אימון גרוע שאני לא מוכן אליו וכו',]ובמצב הזה כפי שהבנתי מתגייסות הרבה יחידות מוטוריות יכולות להביא מצב של פגיעה בגדילה?בכל מקרה שאר התרגילים בתוכנית הם סקוואט,דדליפט,מילטרי פרס[לחיצת כתפיים],מתח..

עוד אני רוצה להוסיף,שהרי התוכנית היא מאוד קצרה,3 תרגילים לכל אימון:

אימון א':
    סקוואט שלוש סטים של 5 חזרות
    לחיצת חזה במוט[בנצ' פרס] 3סטים 5 חזרות
    דדליפט סט אחד 5 חזרות

אימון ב':
    סקוואט 3סטים-5 חזרות
    מילטרי פרס[לחיצת כתפיים] 3סטים-5חזרות
    מתח 3סטים של מקסימום חזרות,אני עושה כ6-8[משקל גוף].

כאשר שבוע אחד זה:
    ושבוע שני:
    אימון ב',אימון א',אימון ב'
    שבוע שלישי:

וככה חוזר חלילה..

ולמרות שהתוכנית קצרה אני נח המון בין כל סט עקב האינטניסביות שבה 2-5 דקות בין כל סט,תלוי..בספפו של דבר האימון מגיע ל40-50 דקות לא יותר,אבל אני רוצה לשאול עם זה שאני נח הרבה בין כל סט יכול לפגוע בגדילה או משהו כזה.

מחכה לתגובתך,המון תודה!!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי ?:(

לירון
    02/09/2009

למה לא עונים לי ?:(

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי לירן

ד''ר שמי שגיב
    02/09/2009

פורום זה לא נועד להיות תחליף למאמן האישי שלך, זה שמכיר אותך ואת יכולתך.
    ואם אין לך אז בגילך רצוי שיהיה.
    לציין תוכנית של אימון בודד ומזה להסיק ולתת המלצות , זה לא מקצועי.
    אתה לא מגיע לכשל מפעולה אחת. כך ברזל, תכופף, תכופף ותכופף בסוף זה ישבר. האם זה נשבר מפעולה אחת? לרוב אנו חושבים שכך מתרחשות פציעות. כשל, ובמיוחד בסוג הפעילות שאתה מציין נוצר מעומסים מצטברים, עד שבסוף, טרח, השריר נקרע.
    כך שגם בשאלה שהצגתה, האם פעולה מסויימת יכולה לגרום לכשל? זה תלוי בסך העומסים המצטברים, זה תלוי בכושרך וביכולתך וזאת לא ניתן לאמוד דרך פורום זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין בעיה,

לירון
    02/09/2009

תראה,אני בסה"כ שואל עם "עבודה לכשל" אמורה לפגוע בגדילה שלי?זה הכל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו