שאלות על תסמונת מדור

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלות על תסמונת מדור
    עלום
    28/08/2009

שלום רב,
    לפני כארבע שנים אובחן כי אני סובל מתסמונת מדור בשוק. (נמדד לי אז לחץ של 70 ממ' כספית במאמץ בשוק ימין). באוקטובר 2005 עברתי ניתוח לשחרור פציה ברגל ימין. אני עדיין סובל מכאבים חזקים מאוד, בשתי הרגליים, במאמץ - לאחר הליכה מהירה ארוכה, לאחר כמה דקות של ריצה, ובכל מאמץ דומה. אני מבין שניתן לנסות ולהמשיך לטפל בבעייה בפרוצדורות כירורגיות, אך אני מעוניין בעיקר לדעת כיצד עלי לנהוג בנוגע לבעיה מבחינת אימון גופני. אינני מצליח למצוא עיסוק ספורטיבי שלא גורם לי לכאבים - ריצה, הליכה, שחייה, אופניים, כל אלו גורמים לי לכאבים חזקים אחרי זמן קצר של אימון. בנוסף, הכאבים נמשכים שעות רבות לאחר המאמץ (ביום שבו אני רץ בבוקר כדי להספיק להגיע לרכבת בזמן, קשה לי להרדם בלילה מרוב כאבים). האם יש סיבה לכך שהכאבים נמשכים זמן רב לאחר המאמץ? האם יש מה לעשות בנוגע לכך? האם יש טעם להתאמן ולסבול את הכאב, או שכרוך בכך סיכון? האם משככי כאבים באים בחשבון? האם יש טעם לבצע אימון במטרה לחזק את שריר השוקה?
    אשמח אם תוכלו לעזור לי,

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות על תסמונת מדור

הוספת תגובה

• כאבי מדור

ד''ר שמי שגיב
    30/08/2009

לפעמים ניתוח הוא הכרחי אך נראה שזה לא הפיתרון אצלך, כי אם ניתוח אחד לא עזר סביר שהשני גם לא ולניתוחים יש נזקים מצטברים ונזקים לטווח הארוך.
    יש צורך להבין את שורש הבעיה
    הבן! שריר מתכווץ, וכתוצאה גודל בנפח, רק כתוצאה מפקודה עצבית. ומערכת העצבים עושה זאת כתגובה לעליה בעומס המופעל על השריר.
    אך נראה שאם גם מנוחה לא עוזרת ואף במאמצים כמו שחיה שלא מפעילים עומס על שרירי השוק אז מדובר במצב יותר מערכתי, דהיינו מתח במערכת העצבים המרכזית.
    סביר להניח מבלי לראות אותך שאתה עם רמת מתח גבוהה בשרירים ולא עט נוקשיות.
    טיפול להפחתח המתח העצבי יכול להועיל
    בנוסף הרבה מתיחות לשרירי התאומים וסולאוס
    קרח- השרה את השוק לפחות 15 דק (בדלי עם קרח)
    ריצה אחורית יכולה מאוד להועיל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה דוקטור

תודה
    20/11/2009

עזרת לי הרבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בתסמונת מדור

שניאור
    09/02/2010

ברצוני לציין כי כאבי השוקיים שלי התגברו אף בהליכה, שמח לשמוע על דרכי טיפול קונקרטיות

כמו כן באם אתה מטפל דרך קופת חולים כללית, אשמח לדעת זו אני עובד באזור תל אביב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו