מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש במכשיר אלקטרוני להפעלת שריריםמתאמנת02/09/2009
שלום רב,
אני בת 21, מתאמנת קבועה (בממוצע שעה וחצי ביום, גם סיבולת לב ריאה)
חלום ישן שלי להשיג ריבועים בבטן לא צלח בעזרת התעמלות
רציתי לדעת האם יש נזק בשימוש במכשירים האלקטרונים הקיימים בשוק
השולחים אותות חשמליים ישירות לשריר על מנת לכווצו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבועים בבטן
ד''ר שמי שגיב02/09/2009אין שום נזק בשימוש במכשירים החשמליים כמו שאיני מכיר שום תועלת בשימוש במכשיר זה. מעבר לחיזוק ספציפי של שרירי הבטן הגורם החשוב היכול להבליט את "הריבועים" זה אחוז השומן ובעיקר מצבורי השומנים באזור הבטן. באם קיימים מצבורי שומן באזור זה יהיה קשה עד בלתי אפשרי לחשוף את הריבועים גם אם שרירי הבטן חזקים ומפותחים וזאת מכיוון שהשכבה השומנית מרפדת את השרירים ובכך מסטירה את ה- DEFINITION של השריר. ישנם אנשים שאין להם אחוז שומן גבוה אך הם בעלי נטיה לצבירת שומנים באזור מסויים. אינני מכיר את אופי גופך ונטיותיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר שגיב! שאלה נוספת
מתאמנת03/09/2009אכן קיים ריכוז שומן אצלי בבטן. מעולם לא נתקלתי בעקרון החומצתיות בדם.
תודה רבה על המאמר, איישם את שכתבת בו.
על כל פנים הבנתי ממך שאין נזק בשימוש במכשיר למרות ההתערבות המלאכותית בגוף
כך שכן ארצה לנסות אותו בשילוב עם המשך הפעילות הגופנית ושינוי התזונה ע"פ עקרון החומציות בדם.
יתכן שחומציות יתר נוצרת מהתעמלות יתר שלי (יש ימים של שעתיים אירוביות ביום, לא כולל אימוני עיצוב הגוף, בעבודה על 87-94 אחוזי דופק)
מה שמוביל אותי לשאלה נוספת אליך:
מחזורי פסק, ככל הנראה מפעילות אינטנסיבית מדי
האם יש דרך לשמור על רמת האימונים יחד עם ביוץ תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומציות יתר
ד''ר שמי שגיב07/09/2009אין ספק שפעילות גופנית בעצימות גבוהה יוצרת מויות מוגברות של חומצה (חומצת חלב) אך מנגד תהליך ההזעה מאפשר את סילוקן מהגוף. האם את מזיעה במהלך אימון, אם כן אז זה מצויין.
הרבי בשתייה וצריכת מלחים (מלח סלעים, הימאליה לא מלח שולחני)
הפסקת הביוץ יכולה להיות קשורה לעצימות בפעילות אך גם קשורה לירידה ברמת השומנים הבריאים
אומגה 3.5.6.ו-9 צירכי שמן זית, פשתן.
האם את גם כפייתית בכל הנוגע לפעילות גופנית ולמראך. בכול צריך להעשות בכיף והנאה עם כמה שפחות לחץ ועמידה בזמנים, קלוריות ומשקלים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מאוד ד"ר שגיב
מתאמנת11/09/2009אתה חד כסכין בתשובות שנתת לי
כאילו מכיר בלי להכיר אותי
הנחותיך נכונות
אינני צורכת שמן, ומכך שמן זית/פשתן בכלל כתוספת מכוונת למזוני
אני אכן נוטה להגזים בכל מה שקשור לחשיבות האימונים והמשתמע מכך..
מלח שולחני אינני צורכת כלל ועל סוגי המלחים שפרטת לי אברר ואשיג,
כמו כן אינני שותה מספיק אך מזיעה די באימון
בהשראת ההיוועצות עמך נראה לי שכדאי מאוד שאלך לעשות בדיקת דם כוללת
אני מודה לך מאוד על שתרמת לי מזמנך וניסונך העשיר!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?