החלמה מדלקת בקרסוליים וחזרה לריצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• החלמה מדלקת בקרסוליים וחזרה לריצה
    מיכל
    09/09/2009

ד"ר שגיב שלום רב

התרשמתי מאוד מהמאמר שפרסמת לגבי דלקות
    וברצוני להתייעץ עמך לגבי:
    כיצד ניתן להאיץ את קצב ההחלמה מדלקת בקרסוליים ולשוב בהקדם האפשרי לפעילות ספורטיבית (ריצה)? כיצד אדע מתי אני יכולה לשוב (בהדרגה כמובן) לריצה? האם הנך מקבל מטופלים באזור מרכז הארץ?

רקע:
    לפני כחודשיים, בעקבות שינוי לא מבוקר בתוכנית הריצה הקבועה (מעבר מריצה למרחק של 10 ק"מ לריצה מהירה מאוד, למרחק של 2 ק"מ) וכן מאמץ פיזי רב במשך כ- 10 ימים רצופים נוספים, התפתחו דלקות ברצועות 2 הקרסוליים כולל גידים קדמיים (אקסטנסורים) והרקמות בצדדים .

בהמלצת אורטופד, טופלתיבמשך 5 ימים על ידי Celcocs 200mg וכן Algolyzin forte. לאחר מכן הפסקה של כשבוע טופלתי במשך כ- 10 ימים נוספים בארקוקסיה 120 מ"ג. ארבעה ימים נוספים ארקוקסיה 90מ"ג. בנוסף, הרבתי במנוחה, הגבהת הרגליים וטבילה במי קרח מספר פעמים ביום. ביצעתי תרגילי פיזיותרפיה וטופלתי על ידי "גלים קצרים".
    בשלושת השבועות האחרונים, בהשפעת מאמרך, אני גם נוטלת תוספי תזונה: Celadrin, MSM, Lygazyme plus (תוספת של גלוקוזאמין, ברומליין, פפאין, מגנזיום). כמו כן, גם שותה תמצית כורכומול - כורכום (למרבה הזוועה..). ומשתמשת במכשיר (המופלא!) Handy cure - טכנולוגיית לייזר רך.

השיפור משמעותי אך עדיין ישנן מעין "פעימות כאב" בכל אחד מהקרסוליים. לא משהו שמפריע לי בתפקוד יום יומי רגיל. למעט קושי קל בנהיגה (הלחיצה על הדוושה). חזרתי לאימוני כוח בחד"כ, תרגילי גמישות. עדיין לא שבתי להליכה מהירה או ריצה. האם זה מוקדם מדי? איך אדע כי אפשר להתחיל סוף סוף לחזור לריצה??
    הדבר מתסכל מאוד וטורד את מנוחתי (מכורה לריצה והכושר הולך ומתפוגג). מה עושים? האם יש איזה טיפול מאיץ? האם אתה יכול להמליץ לי על משהו נוסף? האם אתה מבצע טיפולים נוספים/אחרים למטופליך?

מה ניתן לעשות כדי להאיץ/לקצר את משך ההחלמה ולשוב לשגרת הכושר??? האם ישנם טיפולים נוספים? כדורים, זריקות, משחות, תרופות סבתא או טיפים מועילים??

בברכה ותודה
    מיכל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שיקום מפציעה

ד''ר שמי שגיב
    13/09/2009

יש צורך להבין שבכל פציעה יש פציעה פיזית (נקע) ויש פציעה למערכת העצבים. הרבה פעמים הפציעה הפיזית מחלימה אך מה שנותר זה הפציעה למערכת העצבים שממשיכה לנהל את הגוף כאילו הוא פצוע.
    כשיש כאב ברגל אחת באופן אינטואיטיבי אנו מעבירם משקל לרגל השנייה. דפוס היסתגלותי זה ממשיך לנהל את באפן היסתגלותי מה שמונע מהגוף לחזור למצבו התקין. מצב זה גורר בעיקבותיו התפתחות של בעיות אחרות ומונע את שיקומנו המלא.
    אני מגיע פעם בשבוע לתל אביב את יכולה להיתקשר למרפאה לפרטים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו