מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- החלמה מדלקת בקרסוליים וחזרה לריצהמיכל09/09/2009
ד"ר שגיב שלום רב
התרשמתי מאוד מהמאמר שפרסמת לגבי דלקות
וברצוני להתייעץ עמך לגבי:
כיצד ניתן להאיץ את קצב ההחלמה מדלקת בקרסוליים ולשוב בהקדם האפשרי לפעילות ספורטיבית (ריצה)? כיצד אדע מתי אני יכולה לשוב (בהדרגה כמובן) לריצה? האם הנך מקבל מטופלים באזור מרכז הארץ?
רקע:
לפני כחודשיים, בעקבות שינוי לא מבוקר בתוכנית הריצה הקבועה (מעבר מריצה למרחק של 10 ק"מ לריצה מהירה מאוד, למרחק של 2 ק"מ) וכן מאמץ פיזי רב במשך כ- 10 ימים רצופים נוספים, התפתחו דלקות ברצועות 2 הקרסוליים כולל גידים קדמיים (אקסטנסורים) והרקמות בצדדים .
בהמלצת אורטופד, טופלתיבמשך 5 ימים על ידי Celcocs 200mg וכן Algolyzin forte. לאחר מכן הפסקה של כשבוע טופלתי במשך כ- 10 ימים נוספים בארקוקסיה 120 מ"ג. ארבעה ימים נוספים ארקוקסיה 90מ"ג. בנוסף, הרבתי במנוחה, הגבהת הרגליים וטבילה במי קרח מספר פעמים ביום. ביצעתי תרגילי פיזיותרפיה וטופלתי על ידי "גלים קצרים".
בשלושת השבועות האחרונים, בהשפעת מאמרך, אני גם נוטלת תוספי תזונה: Celadrin, MSM, Lygazyme plus (תוספת של גלוקוזאמין, ברומליין, פפאין, מגנזיום). כמו כן, גם שותה תמצית כורכומול - כורכום (למרבה הזוועה..). ומשתמשת במכשיר (המופלא!) Handy cure - טכנולוגיית לייזר רך.
השיפור משמעותי אך עדיין ישנן מעין "פעימות כאב" בכל אחד מהקרסוליים. לא משהו שמפריע לי בתפקוד יום יומי רגיל. למעט קושי קל בנהיגה (הלחיצה על הדוושה). חזרתי לאימוני כוח בחד"כ, תרגילי גמישות. עדיין לא שבתי להליכה מהירה או ריצה. האם זה מוקדם מדי? איך אדע כי אפשר להתחיל סוף סוף לחזור לריצה??
הדבר מתסכל מאוד וטורד את מנוחתי (מכורה לריצה והכושר הולך ומתפוגג). מה עושים? האם יש איזה טיפול מאיץ? האם אתה יכול להמליץ לי על משהו נוסף? האם אתה מבצע טיפולים נוספים/אחרים למטופליך?
מה ניתן לעשות כדי להאיץ/לקצר את משך ההחלמה ולשוב לשגרת הכושר??? האם ישנם טיפולים נוספים? כדורים, זריקות, משחות, תרופות סבתא או טיפים מועילים??
בברכה ותודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיקום מפציעה
ד''ר שמי שגיב13/09/2009יש צורך להבין שבכל פציעה יש פציעה פיזית (נקע) ויש פציעה למערכת העצבים. הרבה פעמים הפציעה הפיזית מחלימה אך מה שנותר זה הפציעה למערכת העצבים שממשיכה לנהל את הגוף כאילו הוא פצוע.
כשיש כאב ברגל אחת באופן אינטואיטיבי אנו מעבירם משקל לרגל השנייה. דפוס היסתגלותי זה ממשיך לנהל את באפן היסתגלותי מה שמונע מהגוף לחזור למצבו התקין. מצב זה גורר בעיקבותיו התפתחות של בעיות אחרות ומונע את שיקומנו המלא.
אני מגיע פעם בשבוע לתל אביב את יכולה להיתקשר למרפאה לפרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
אובחן חשד לקרע במיניסקוס
זיהום במפרק אחרי ניתוח והאם אפשר לפתור זאת
עזרה בפענוח MRI והבנה מה כל דבר אומר
האם הזרקת סטרואידים גורמת לכך שהמקום יחלים יותר מהר
שכיבות סמיכה שלא בצורה נכונה יכול לגרום נזק לגוף
נזק בלתי הפיך לאצבעות לאחר שיעור קיקבוקסינג
הזרקת סטרואידים בגב התחתון והחלמה
בדיקת סיטי לפריצת דיסק מספיקה או שצריך MRI
שריפה בשריר בשוק לאחר קרע קטן
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?