לחץ דם בעת מאמץ גופני

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ דם בעת מאמץ גופני
    אורנה בר
    16/09/2009

הי ,
    מהם הגבולות "הסבירים " של לחץ דם בעת מאמץ גופני ?

האם ייתכן שאין לי לחץ דם גבוה במנוחה ( כי עוסקת הרבה בספורט , כי מאוד מקפידה על תזונה ),
    אבל בגלל גנטיקה יש לי לחץ דם גבוה במאמץ ( אחרי 7 דקות היגיע ל 220 \ 80 , כאשר במנוחה יש לי 120\80) ?

תודה ,
    אורנה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ דם בעת מאמץ גופני

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובתך המקצועית . תודה רבה

אורנה בר
    21/09/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחץ דם גבוה בזמן פעילות

ד''ר שמי שגיב
    23/09/2009

ראשית, אין שום דבר גנטי בלחץ דם. כן ישנו הקשר באורך חיים מסויים, תזונה , מתח וכו. כך שאם ההורים התנהגו באופן מסויים שיצר בעיה של לחץ דם ואת חיה על פי אותם דפוסים תקבלי את אותם תוצאות
    סביר להניח שחלק מבעיית לחץ הדם בפעילות נובע מהתקשחות העורקים ואי יכולתם להתרחב בזמן מאמץ גופני שאז קצב זרימת הדם מוגבר ביותר
    התקשחות העורקים לרוב נובעת מחומציות יתר הגורמת להיסתיידות העורקים
    תזונה בסיסית (ירקות) הרבה נוזלים ושמנים בריאם (זית פשתן אומגה 3.ו-6.) יעזרו
    אכן רצוי לא להגיע למאמצים מוגברים אלה בהדרגתיות להביא את העורקים למצב שבו הם יכולים להיתרחב (אי יכולת העורק להיתרחב זה מה שגורם לעליה בלחץ הדם בעיקר הסיסטולי המספר הגבוה)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו